КНДР пообіцяла нові запуски супутників

14 грудня 15:31

Північна Корея буде запускати нові космічні супутники. Кім Чен Ин заявив, що це необхідно для розвитку національної науки і технологій.

 

Лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв, що країна буде запускати нові космічні супутники. Його заява пролунала на тлі невдоволення міжнародної спільноти нещодавнім успішним запуском північнокорейської ракети дальнього радіусу дії.

Офіційне Центральне телеграфне агентство Кореї повідомило, що Кім Чен Ин «підкреслив необхідність» продовжувати запуски супутників «для розвитку науки, технологій та економіки країни».

Рада Безпеки ООН засудила запуск ракети 12 грудня, назвавши його «явним порушенням» санкцій, що забороняють Пхеньяну проводити ракетні та ядерні випробування. Але він був зустрінутий тріумфуванням в самої КНДР, де сотні тисяч громадян і солдатів вийшли на вулицю, щоб відзначити успіх місії.

Вишикувавшись стрункими рядами, учасники масового мітингу на площі Кім Ір Сена у Пхеньяні голосно вітали виступи представників північнокорейського керівництва, включаючи заступника начальника генерального штабу армії Ро Гван Чхоля, який славив «сміливість і мудрість» Кім Чен Ина.

«Коли з'явилася новина про успішний запуск супутника на орбіту, наших солдатів охопили радість і сильні емоції, і вони з усієї сили закричали «ура!» - у небі, на морі і на всіх сторожових постах на землі», - сказав воєначальник.

Спостерігачі звертають увагу, що за часом запуск збігся з першою річницею смерті Кім Чен Іра - колишнього лідера КНДР і батька Кім Чен Ина. Він помер 17 грудня минулого року.

Пхеньян був збентежений невдалою спробою аналогічного запуску у квітні - через кілька місяців після того як молодий Кім став на чолі держави. Успішний запуск сприяв зміцненню становища Кім Чен Ина, якому, імовірно, немає і 30 років. !zn

Читайте також:

Північна Корея запустила ракету із супутником, викликавши гнів США та країн-сусідів

У КНДР з міномета розстріляли заступника міністра оборони за те, що не тужив за Кім Чен Іром

Пропаганда визнала Кім Чен Ина «генієм серед геніїв»

Кім Чен Ин проголошений «Великим лідером»