КНДР будуть запускати в космос супутники «один за одним»

20 квiтня 05:53

КНДР заявила, що ніколи не визнавала резолюцію Ради безпеки ООН, яка нібито «давно перестала бути незалежним міжнародним органом». Тому незалежно від того, як «голосно кричатимуть» американські, японські реакціонери, незалежно від того, «як шалено буде верещати щуряча кліка» президента Південної Кореї, супутники КНДР будуть запускатися в космос «один за одним».

 

КНДР не має наміру зупиняти програми з дослідження космосу, і продовжить запуск супутників Землі, заявив офіційний представник Корейського комітету космічних технологій (КККТ).

«Незалежно від того, як голосно кричатимуть американські, японські реакціонери та їхні поплічники, незалежно від того, як шалено буде верещати щуряча кліка Лі Мен Бака (президент Південної Кореї), супутники КНДР будуть запускатися в космос один за одним», - йдеться в заяві, поширеній північнокорейськими ЗМІ.

У ній наголошується, що КНДР не згодна з тим, що невдалий пуск 13 квітня 2012 року ракети з супутником є порушенням резолюцій РБ ООН, "яка давно перестала бути незалежним міжнародним органом».

«Хотілося б запитати, коли це США та інші країни, що запускають супутники, запитували на це дозволу у будь-кого, чи були прецеденти, коли ракети-носії з супутниками, які запускали інші, називалися просто ракетами? Що, США і Японія виводили свої супутники на орбіту, видуваючи їх у космос, або ж за допомогою чарівної сили?», - запитує представник КККТ.

Він підкреслив: «Ми ніколи не визнавали резолюцію РБ ООН - продукт зловісних намірів ворожих сил».

Представник КККТ торкнувся також домовленостей між США і КНДР, досягнутих у Пекіні в лютому 2012 року про мораторій КНДР на ракетні пуски і ядерні випробування замість американської продовольчої допомоги.

У заяві наголошується, що «в угоді між КНДР і США від 29 лютого ані слова не говориться про заборону запуску супутників, там тільки вказується, що США визнають суверенітет КНДР".

КККТ підкреслив, що запуски супутників є «законним правом КНДР», і ніхто «не має пава втручатися у мирні супутникові програми» Північної Кореї.

Представник комітету зазначив, що північнокорейські вчені вже з'ясували причини невдалого пуску 13 квітня.

«Всі наукові і технологічні дані, а також цінний досвід, накопичений у нинішньому випадку, дасть новий поштовх розвитку дослідження космосу і стане реальною гарантією величних успіхів у майбутньому», - йдеться в заяві. !zn

Читайте також:

КНДР пообіцяла «не залишити від Сеула каменю на камені»

Північна Корея розірвала домовленості зі США про заборону ядерних досліджень

США посилять тиск на Північну Корею через спробу запустити ракету

Північна Корея провела випробування ракети, здатної вражати цілі на десять тисяч кілометрів