Кличко проти того, щоб кожен говорив українською мовою

26 грудня 07:35

Лідер партії УДАР Віталій Кличко вважає, що говорити українською мовою повинні люди, які збираються бути держслужбовцями. За його словами не можна змусити людину говорити іншою мовою, якщо вона все життя спілкувалася лише російською.

 

Лідер партії УДАР, народний депутат Віталій Кличко вважає, що не варто змушувати всіх говорити українською мовою, про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

«Якщо партії пропонують європейський шлях розвитку України, я впевнений, що з цими партіями ми зможемо співпрацювати у цьому напрямку. Але ми різні, і у нас різні напрямки, я наприклад, не поділяю багато речей, які пропонує Свобода, що кожен повинен говорити українською мовою, що Україна для українців», - заявив він.

За його словами, є території, де історично склалося, що говорять російською.

«Якщо людина хоче бути держслужбовцем, вона обов'язково державною мовою має володіти, але вона, як депутат, є представником громади, і ми не можемо вимагати від неї говорити іншою мовою, вона все своє життя говорила російською... Мовне питання 31-ше», - зазначив він.

При цьому Кличко уточнив, що «українською також не володів», тому що народився в іншій країні і жив теж у різних краях, але збирається говорити «файною українською».

На закиди, що бізнес братів Кличків розташований переважно в Німеччині, а значить податки платяться саме в ту економіку, він уточнив, що «так сталося, тому що не зміг себе реалізувати в цій країні».

«Шість мільйонів українців, які не можуть реалізувати себе в Україні, працюють за кордоном. Наше завдання - створити всі умови для цих людей тут. Я не виняток. Я свого часу виїхав за кордон, тому що не міг себе реалізувати в цій країні. Інфраструктури немає. Так сталося, що я реалізував себе як спортсмен за кордоном, тому що там були всі умови для цього. Я заробляв там гроші, платив за законом. Все було прозоро», - пояснив він.

Кличко уточнив, що його компанія буде проводити бої в Україні, «коли українці зможуть платити за квиток на боксерський поєдинок 100-300 тисяч євро».

Нагадаємо, народні депутати від ВО Свобода вимагає від своїх колег виступати у Верховній Раді державною мовою. !zn


Читайте також:

Кличко пожартував, що буде битися в Раді, якщо викуплять трансляцію


Фаріон подарує Азарову книжку з картинками для навчання української мови


Регіонали назло «свободівцям» вирішили виступати в Раді тільки російською мовою