Кличко програв суд Черновецькому

01 червня 10:46

Згідно з рішенням суду, інформація Віталія Кличка про те, що Черновецький на посаді мера Києва вкрав 70 млрд грн, не відповідає дійсності.

 

Печерський районний суд Києва задовольнив позов про захист честі, гідності та репутації мера столиці Леоніда Черновецького до лідера партії УДАР Віталія Кличка і зобов'язав останнього спростувати поширену інформацію. Таке рішення суд прийняв у п'ятницю.

Згідно з рішенням, інформація, озвучена Кличком у ЗМІ, про те, що Черновецький під час перебування на посаді мера Києва вкрав 70 мільярдів гривень, не відповідає дійсності.

Окрім того, суд зобов'язав Кличка протягом двох місяців спростувати дану інформацію у тому самому ЗМІ, в якому вона була озвучена.

Під час судового засідання, журналістам було заборонено фото та відеозйомку.

Під час дебатів, захист Кличка стверджував, що висловлювання про те, що Черновецький вкрав 70 мільярдів гривень "було вжито для визначення Київської влади в цілому", а не конкретної людини. Разом з тим, адвокати стверджували, що це є оціночним судженням.

У свою чергу, захисник Черновецького Юрій Демченко під час перерви у засіданні сказав журналістам: "Всі прекрасно розуміють, що це висловлювання (Кличка - ред.) є нічим іншим, як політичним піаром пана Кличка, і не має жодної підстави і доказової бази".

Як повідомлялося, 30 березня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову лідера партії УДАР Кличка до Черновецького про визнання протиправною бездіяльності.

"За результатами розгляду справи суд задовольнив позовні вимоги Київської міської голови, скасував постанову Печерського районного суду міста Києва і прийняв нову постанову, якою в задоволенні позову Віталія Кличка відмовлено повністю", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Київської міської ради.

Раніше Кличко заявив, що має намір брати участь у виборах на посаду міського голови Києва, а також боротися з корупцією. !zn

Читайте також:

Кличко оголосив Черновецького нелегітимним мером

Попов вважає Черновецького легітимним мером

Кличко напередодні виборів ризикує залишитися без спонсорів