Кличко оголосив Черновецького нелегітимним мером

30 травня 16:16

Кличко вимагає від Верховної Ради призначити вибори мера Києва на осінь 2012 року. Його партія «УДАР» буде оскаржувати всі документи, підписані Черновецьким.

 

З 3 червня мер Києва Леонід Черновецький втрачає свою легітимність. Про це заявив лідер партії «УДАР» Віталій Кличко в коментарі ЗМІ, повідомляє прес-служба партії.Кличко зазначив, що з цієї дати всі підписи Черновецького під будь-якими документами будуть недійсними, а «УДАР», в свою чергу, буде оскаржувати в суді всі рішення, підписані нелегітимним мером.«Якщо Верховна Рада відповідальна, у чому є великі сумніви, вибори мера мають бути призначені на осінь 2012 року», - сказав він.Політик висловив подив пасивністю парламентаріїв, які не поспішають призначати чергові вибори мера столиці. «Захист самоврядування у Києві - не менш важливе питання, аніж захист мови», – переконаний Віталій Кличко.

Він запевнив, що партія «УДАР» домагатиметься повернення киянам права обирати дієвого міського голову.«Кияни не розуміють, чому містом править президентський намісник. Тому наша політична сила у парламенті добиватиметься в першу чергу змін до закону про столицю, аби повернути Києву самоврядування», - пообіцяв лідер партії «УДАР».«Давайте називати речі своїми іменами: Попов покриває Черновецького, бо вони – одна команда», – переконаний Кличко.Політик також повідомив, що днями представники БЮТ перереєстрували в парламенті постанову про призначення виборів мера Києва, однак невідомо, коли профільний парламентський комітет розгляне це питання, і коли постанова може потрапити у сесійний зал.Як повідомляло ZN.UA, дата виборів мера Києва - питання дискусійне і не існує однозначної відповіді, коли вони повинні проходити. Також не зовсім зрозуміло, коли закінчуються повноваження Черновецького, обраного в 2008 році. !znЧитайте також:У Партії регіонів готові відтягувати вибори мера Києва, щоб не програти парламентськіКиївські вибори: варіанти шоуУ партії Кличка заявили, що не будуть об'єднуватися з КоролевськоюКличко напередодні виборів ризикує залишитися без спонсорів