Кличко: Єдиний список від опозиції на виборах можливий після визначення принципів

29 листопада 12:44

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко заявляє, що перед тим, як формувати будь-які списки – чи то партійні, чи мажоритарні – спочатку необхідно виробити принципи та критерії висування і підтримки кандидатів, повідомляє прес-служба партії.

 

Політик назвав «дивним» той факт, що «учасники КОДу ще вчора пропонували бойкотувати вибори, а сьогодні говорять про найдемократичніший виборчий закон і вже складають якісь списки, ділять опозицію на білу і чорну».

«Мене щиро здивували заяви про те, що вже почалося формування якихось списків від опозиції, і хто не побіг записатися в ті списки, той автоматично оголошується ворогом народу. В умовах тотальної недовіри людей до політиків усіх таборів, критичної оцінки всіх партій, починати діалог із суспільством потрібно не зі списків, а з чіткого визначення критеріїв майбутніх кандидатів», – заявив політик.

«Формувати списки без визначення критеріїв і принципів – означає ставити воза попереду коня. Парламентські опозиціонери вже наламали дров, підтримавши владу у голосуванні за закон про вибори. Сьогодні потрібно припинити грати по чужих сценаріях, чесно проаналізувати стан справ в опозиційному таборі та розпочати підготовку до виборів з відновлення довіри, узгодження позицій», – вважає В.Кличко.

Лідер «УДАРу» заявляє, що його партія підтримує ініціативи громадських організацій, які наголошують на необхідності промоніторити попередню діяльність кожного кандидата в депутати і оприлюднити відповідну інформацію, аби люди знали, кого вони вибирають. Окрім того, партія «УДАР» звертається до суспільства та громадських організацій з пропозицією спільно виробити принципи, яким мають відповідати кандидати у народні депутати.

«Сьогодні чимало пристосуванців і кон’юнктурників знову змінюють свою політичну прописку й записуються на всі фронти, аби тільки потрапити у майбутній парламент. Ми проти того, аби подібні персонажі представляли опозицію тільки тому, що їх вчасно хтось там десь затвердив у якомусь списку», – заявив В.Кличко.

Нагадаємо, що про формування єдиного списку по мажоритарних округах на вибори 2012 року домовляються «Батьківщина» та «Фронт змін».