Кличко звинуватив Януковича у зловживанні необмеженою владою

15 березня 12:39

Є лише одна людина, яка несе відповідальність за всі процеси, що відбуваються в державі - це Янукович.

 

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко, коментуючи справу про позбавлення мандата Сергія Власенка, заявив, що президент Віктор Янукович неправомірно використовує свою владу в судах, митниці, податковій, правоохоронних органах.

"Це ж питання не Власенка. Це прецедент, коли будь-якого нардепа за рішенням зверху позбавляють повноважень. Це тиск на весь депутатський корпус, такий собі сигнал: мовляв, якщо ти будеш поводитися неналежним чином, у тебе відберуть мандат в будь-який момент. І не важливо, які у тебе аргументи, адже Власенко, виходячи з документів, які були надані захистом, не займається адвокатською діяльністю з 1998 року. Отже, не було ніяких передумов позбавляти його повноважень", - заявив Кличко в інтерв'ю виданню "Корреспондент".

За його словами, Власенка позбавили мандата ті ж судді, які вели справу Каськіва торік про суміщення посад народного депутата і держслужбовця (голови Держагентства з інвестицій і управління нацпроектами).

"Тоді суд виніс вердикт на користь Каськіва. Тобто у країні закон інтерпретується так, як вигідно владі. А завдання судді не відновити справедливість, а виконати наказ і зберегти за собою крісло. Якщо депутат не може себе захистити, то що ж може тоді звичайний українець без грошей і зв'язків? Та нічого! Він просто беззахисний перед машиною, яка здатна перемолоти будь-якого", - зазначив лідер фракції УДАР.

Відповідаючи на питання, хто ті люди, які приймають рішення "зверху", Кличко заявив, що є лише один чоловік, який несе відповідальність за всі процеси, що відбуваються в державі: "Він наділений абсолютною владою - це президент Янукович. На превеликий жаль, він цю владу використовує всюди - в судах, митниці, податковій, правоохоронних органах. І наші депутати за короткий час перебування в Раді відчули на собі тиск".

Кличко також заявив, що депутатам від "УДАРу" парламентарі пропонували вирішити проблеми з митницею та податківцями за умови виходу з опозиційної партії. "Ми тримаємося. Я особисто неодноразово ходив до силовиків, до генпрокурора Пшонки, віддавав йому відповідні документи. І нам відкрито пропонували: мовляв, виходьте з опозиції - ми припинимо тиск", - підкреслив він, додавши, що тиск на собі відчули депутати Сергій Каплін, Федір Негой, Ярослав Дубневич. !zn

Читайте також:

Кличко у Вашингтоні попросив ввести санкції проти Януковича і його оточення

Серед опозиції у Кличка - найвищі шанси перемогти Януковича у другому турі

Дві третини виборців Кличка хочуть бачити його мером Києва, а не нардепом