Кличко, Яценюк і Тягнибок зібрали на марш у Чернігові близько 5 тисяч людей

26 квiтня 18:37

Акція "Вставай, Україно!" у Чернігові 26 квітня почалася з хвилини мовчання на знак пам'яті про загиблих в результаті катастрофи на ЧАЕС.

 

Акцію протесту "Вставай, Україно!" у Чернігові очолили лідери всіх трьох опозиційних сил - голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, лідер "Удару" Віталій Кличко і голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

На мітинг на Червоній площі зібралися близько 5 тисяч осіб, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Перед початком мітингу представники опозиції поклали квіти до пам'ятного знака Героям Чорнобиля на Алеї Героїв. Сама акція почалася з хвилини мовчання за загиблими внаслідок чорнобильської трагедії.

Як зазначив Яценюк, опозиція вимагає від уряду і президента відновити всі соціальні гарантії для чорнобильців і "афганців", що існували два роки тому. За його словами, ці соцгарантії були скасовані рішенням Конституційного суду, яке надиктували в адміністрації президента Януковича".

За даними прес-служби "Свободи", влада намагалася перешкодити проведенню акції в Чернігові.

"Так, напередодні були скасовані рейси електричок з Ніжина у Чернігів "у зв'язку з ремонтом шляхів" - в деяких місцях навіть були зняті залізничні рейки. Крім того, ДАІ загрожувала перевізникам позбавленням прав і ліцензій, якщо вони посилають учасників акції в Чернігів", - заявили у прес-службі.

Нагадаємо, 12 березня лідери парламентської опозиції оголосили про початок всеукраїнської акції протесту "Вставай, Україно!". Головна мета кампанії - домогтися дострокового припинення повноважень президента Віктора Януковича, а також сформувати "революційний актив для більш рішучих дій".

Акції вже пройшли у низці українських обласних центрів, зокрема, в Тернополі, Львові, Ужгороді, Харкові, Полтаві, Чернівцях і інших містах. Кульмінація акції - марш протесту - повинен пройти в Києві в День Європи 18 травня. !zn

Читайте також:

Акція опозиції в Харкові відбулася, незважаючи на заборони і перешкоди

Опозиція зібрала багатотисячний мітинг в Києві

У Партії регіонів не бояться оголошеної опозицією акції протесту