Кличко вимагає ввести санкції проти чиновників, які гальмують євроінтеграцію

12 березня 10:18

Політик вважає, що настав час вводити санкції проти тих чиновників, які намагаються затягти Україну в інші спілки, тим самим перешкоджаючи їй на шляху до євроінтеграції.

 

У даний час вже назріло питання про необхідність вводити санкції проти конкретних чиновників, які навмисно гальмують процес євроінтеграції України. Про це заявив голова парламентської фракції "УДАР" Віталій Кличко.

"Ті, хто, незважаючи на запевнення про європейські прагнення, намагаються затягти Україну в інші спілки, повинні розуміти серйозність наслідків таких дій. І час ставити питання про введення міжнародних санкцій проти конкретних чиновників, з реальними прізвищами і посадами. Саме вони, а не Україна в цілому і її народ повинні бути об'єктом санкцій", - цитує Кличка його прес-служба.

На думку політика, на шляху євроінтеграції України стоїть її нинішня влада. "Сьогодні своїми діями влада демонструє, що Європа їй не потрібна. Не потрібні демократія, гідні стандарти якості і безпеки життя, права людини. Звичайно, через таку поведінку і Європа не поспішає запрошувати таку Україну до повномасштабних інтеграційних процесів", - додав він.

Як повідомлялося, Київ чекає на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яка буде включати створення зони вільної торгівлі, на саміті "Східного партнерства " у листопаді 2013 року у Вільнюсі.

У ЄС теж озвучили таку можливість, проте звернули увагу української сторони на необхідність здійснення низки реформ. Зокрема, мова йде про вдосконалення виборчого законодавства, вирішення питань, пов'язаних із вибірковим правосуддям, проведення реформ в рамках порядку денного асоціації.

Угоду про асоціацію Україна-ЄС було парафовано сторонами у 2012 році. Технічна звірка проекту Угоди вже завершена, і, згідно з практикою, сторони здійснюють офіційний переклад документа на українську мову і мови країн-членів ЄС, після чого на нього чекає підписання та ратифікація. !zn

Читайте також:

До травня Україна повинна показати Євросоюзу, як працює над реформами

Репутація Януковича в ЄС заплямована і без справи Власенка, - євродепутат

У МЗС вважають, що "Плану Б" щодо Євросоюзу в України немає