Кличко вимагає відставки Азарова, який вигнав ударівця з Кабміну

27 березня 14:20

Представники партії "УДАР" вважають, що прем'єр-міністр, вигнавши їхнього депутата із зали засідань, порушив Закон України "Про статус народного депутата".

 

Партія "УДАР" Віталія Кличка обурена діями прем'єр-міністра України Миколи Азарова, який видалив із зали засідань Кабінету міністрів народного депутата Сергія Капліна, і вимагає відставки уряду.

"Закон України "Про статус народного депутата" і регламент Кабінету міністрів чітко передбачають, що будь-який народний обранець має право брати участь у засіданні Кабміну", - наголошується в заяві партії "УДАР", розміщеній на офіційному сайті в середу.

В "УДАРі" відзначають, що Каплін був делегований партією на засідання уряду для того, щоб запропонувати уряду вже зараз створити всеукраїнський антикризовий штаб для подолання ймовірної повені.

- Азаров вигнав ударівця з Кабміну за критику щодо прибирання снігу

"Ми розцінюємо дії Азарова і його уряду як спробу уникнути відповідальності, неготовність до діалогу із суспільством", - наголошується в заяві.

Останні події ще раз показали, що уряд має негайно піти у відставку, тому "УДАР" вимагає включити це питання до порядку денного на наступний пленарний тиждень. "Ми будемо апелювати до народних депутатів, щоб вони приєдналися до опозиції і відправили уряд Азарова на політичну пенсію ще до початку паводку", - йдеться в заяві "УДАРу".

Нагадаємо, Азаров доручив вивести депутата Капліна з зали засідань уряду. Парламентарій намагався поставити питання голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських, який виступав з доповіддю щодо ліквідації наслідків сніжної стихії. Крім того, Азаров доручив держохороні пропускати депутатів до зали засідання тільки за письмовою згодою з ним. !zn

Читайте також:

Кличко порадив безпорадному Попову добровільно подати у відставку

Опозиція зареєструвала у Раді резолюцію про відставку Азарова

Опозиція зібралася рятувати країну законом про імпічмент і скасуванням реформ Януковича