Кличко у Вашингтоні попросив ввести санкції проти Януковича і його оточення

14 березня 11:05

Настав час персональної відповідальності Януковича і його команди за наслідки їхніх дій, впевнений Кличко.

 

Кличко попросив Держдеп США ввести санкції проти Януковича
Кличко попросив Держдеп США ввести санкції проти Януковича

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко під час зустрічі у Вашингтоні з заступником державного секретаря Сполучених Штатів Вільямом Бернсом обговорили загрози демократії в Україні і її євроатлантичні прагнення, повідомляє прес-служба партії.

Лідер "УДАРу" зазначив, що діюча українська влада нехтує демократичними цінностями, стандартами життя громадян, їхніми правами і свободами.

"Сьогодні президент Янукович ставить під загрозу зміни зовнішнього вектору країни і веде державу до міжнародної ізоляції, - підкреслив Кличко. - Тому настав час персональної відповідальності Януковича і його команди за наслідки таких дій".

На зустрічі із заступником держсекретаря США Кличко поставив питання про введення міжнародних санкцій проти конкретних чиновників, прокурорів і суддів, причетних до вибіркового правосуддя, політичних репресій та порушень прав і свобод громадян. "Саме вони, а не Україна в цілому і її народ повинні бути об'єктом санкцій", - переконаний лідер "УДАРу".

"Санкції, зокрема, можуть стосуватися заборони для цих людей і членів їхніх сімей в'їзду у демократичні країни, розслідувань щодо їхніх рахунків, бізнес-операцій і майна за кордоном", - підкреслив Кличко.

На зустрічі був присутній також заступник помічника держсекретаря США з питань Євразії, який відповідає за Україну, Росію, Молдову і Білорусь, Ден Рассел.

У Вашингтоні Кличко обговорив ситуацію в Україні також з сенатором Джоном Маккейном і директором неурядової організації Freedom House Девідом Креймером.

Далі лідер "УДАРу" відправився у Брюссель і Варшаву, де зустрінеться з керівниками європейських інституцій та державними діячами. !zn

Читайте також:

Яценюк попередив, що політика Януковича підведе Україну під санкції до кінця року

Кличко вимагає ввести санкції проти чиновників, які гальмують євроінтеграцію

США слідом за Радбезом ООН ввели нові санкції проти Північної Кореї