Кличко поскаржився, що як риба псується з голови, так і нова Рада почала псуватися з Рибака

30 сiчня 17:18

Обурення Кличка викликали систематичні порушення регламенту представниками Партії регіонів: зокрема, відмова голови парламенту Володимира Рибака скликати позачергову сесію.

 

Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко обіцяє, що партія зробить все можливе, щоб подолати беззаконня у Верховній Раді. Про це він написав у своєму блозі на "Українській правді".

"З усією відповідальністю заявляю: ця Верховна Рада або буде працювати законно, або не буде працювати взагалі. Так само і ця влада: або вона почне грати за правилами, або в країні буде інша влада", - написав Кличко.

За його словами, обурення депутатів викликають систематичні порушення регламенту представниками Партії регіонів: зокрема, відмова голови парламенту Володимира Рибака скликати позачергову сесію і ввести в дію сенсорну кнопку "Рада-3".

"Говорять, що риба псується з голови. Новий парламент почав псуватися з Рибака. Я вважаю, що після цього Володимир Васильович не має морального і політичного права очолювати парламент. Він повинен подати у відставку. Тому що це не спікер, а пасивний реалізатор волі президента, підконтрольний і підзвітний йому", - написав Кличко.

Він додав, що справа навіть не в Рибаку, а в тому, що "почався новий етап згортання демократії, знищення основ законності і парламентаризму".

Як повідомлялося, раніше опозиція заявила, що зібрала 158 підписів за проведення позачергової сесії, на якій хотіла розглянути питання про відставку генпрокурора Віктора Пшонки і створити слідчу комісію щодо ситуації навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-міністра МВС Юрія Луценка.

У свою чергу спікер Рибак наполягає на тому, що підстав для скликання позачергової сесії немає, посилаючись на інформацію про те, що 11 депутатів-підписантів перебували за межами України.

Зазначимо, що раніше 30 січня фракція партії "УДАР" у Верховній Раді подала письмове звернення у парламент про ініціацію питання про відкликання Рибака з посади спікера. !zn

Читайте також:

Опозиція згодна провести позачергову сесію Ради за свій рахунок

Опозиціонери зберуться в Раді у четвер, щоб висловити Рибаку свою недовіру

"УДАР" почав збір підписів за відставку Рибака

Рибак не хоче проводити позачергову сесію Ради: занадто дорого