Кличко порадив Яценюку припинити висувати йому ультиматуми

07 березня 12:57

Кличко все ще не визначився, чи буде він брати участь у виборах мера в Києві, при цьому рекомендував лідерам опозиції висувати ультиматуми влади, а не один одному.

 

Лідер партії УДАР Віталій Кличко порадив лідерові фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку не "гратися в ультиматуми". Про це він заявив відповідаючи на питання про те, що Яценюк та інші опозиційні політики поставили йому ультиматум - до 1 березня визначитися з висуненням своєї кандидатури на виборах мера Києва.

"Я не сприймаю мову ультиматумів, це не мова дискусій. Ми можемо строго питати, як довго Київ буде жити без мера. Але ми повинні ставити ультиматум владі, а не один одному", - заявив лідер УДАРу, запевнивши, що не ображається на Яценюка.

Також він підкреслив, що йому незрозумілі "ці ігри - "кручу верчу, всіх обдурити хочу", які робить сьогодні влада".

При цьому Кличко не зміг точно сказати, чи буде він балотуватися на пост мера Києва, відзначивши тільки, що найближчим часом вони виступлять з алгоритм дій, який повинні узгодити всі опозиційні сили.

Нагадаємо, раніше лідер фракції "Батьківщина" заявив, що його фракція готова підтримати кандидатуру Кличка на виборах мера. Сам Кличко вважає передчасним його висунення єдиним кандидатом від опозиції.

Зазначимо, від Партії регіонів на виборах мера планує балотуватися чинний голова КМДА Олександр Попов, "Свобода" пропонує опозиції підтримати кандидатуру Андрія Іллєнка.

Крім того про можливу участь у виборах від опозиції заявляв позафракційний нардеп Петро Порошенко і Олег Ляшко.

Нагадаємо також, що за даними ЗМІ, вибори мера столиці, швидше за все, буде призначено на 30 травня. !zn

Читайте також:

Соцопитування показало відсутність у Кличка конкурентів на виборах мера Києва

Кличко визначиться з мерськими амбіціями найближчим часом

Київські депутати-мажоритащики закликають Кличка визначитися, чи піде він у мери