Київський патріархат рекомендує голосувати за захисників української мови

17 вересня 05:44

Патріарх Філарет просить голосувати за ті партії і тих кандидатів, які захищають українську мову. Якщо цього кандидати не роблять, значить, на думку Філарета, вони проти української держави.

 

Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет заявляє, що церква, яку він очолює, на майбутніх парламентських виборах рекомендує віруючим християнам, усім своїм парафіянам голосувати за ті партії та кандидатів у депутати, які «захищають українські інтереси». Про це патріарх Філарет сказав на прес-конференції в Чернівцях.

«Хоча Київський патріархат УПЦ на сьогодні є найбільшою церквою, наш принцип - це невтручання в політику. Оскільки вибори - це політичний процес, наша церква не займається агітацією за ту чи іншу політичну партію», - зазначив патріарх.

Однак, за його словами, для УПЦ КП «не байдуже, яким шляхом піде Україна». «Саме тому ми даємо загальні установки, за яких кандидатів потрібно голосувати. Мова йде не про партії, а про кандидатів будь-яких партій, за яких рекомендуємо голосувати віруючим нашого патріархату», - сказав священнослужитель.

«Перш за все, ми говоримо: голосуйте за ті партії і тих кандидатів, які захищають українську мову. Якщо цього кандидати не роблять, значить вони проти української держави і не хочуть її захищати, тому просимо за таких не голосувати», - заявив патріарх УПЦ КП.

Як повідомлялося, патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП знаходився 15-16 вересня на Буковині з дводенним візитом, під час якого освятив іконостас одного з храмів і провів богослужіння у Чернівцях. !zn

Читайте також:

Патріарх Філарет закликав приймати такі закони, як Ярослав Мудрий і Володимир Мономах

Патріарх Філарет заявляє про проблеми з Константинополем через вплив Москви

На Закарпатті закон про мови «забуксував» - не вистачає чиновників, які знають угорську

Колесніченко запропонував публікувати закони російською мовою