Київ порадив Москві "не впадати в істерику" з приводу Митного союзу

02 сiчня 19:14

У МЗС України розцінили як образливе висловлювання представника російської дипломатії про те, що Москва не стане знижувати ціни на газ, якщо Київ не приєднається до МС.

 

Український МЗС назвав образливим коментар представника російського зовнішньополітичного відомства Олександра Горбаня щодо взаємовідносин Києва з Митним союзом і порадив Москві не впадати з цього приводу в істерику.

«Незважаючи на новорічне затишшя, український МЗС не може залишити без уваги вкрай недипломатичне і образливе щодо України інтерв'ю нашого російського колеги, пана Горбаня», - повідомив директор департаменту та інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

Він підкреслив, що Україна в переговорах з Митним союзом, як і в переговорах з ЄС, або будь-якою іншою міжнародною організацією, переслідує виключно свої національні інтереси.

«Тому нам абсолютно незрозумілий трохи істеричний тон пана Горбаня, який він допустив у своєму коментарі з приводу взаємин України з МС», - сказав Волошин.

За його словами, Київ розраховує, що надалі високопрофесійний російський МЗС буде коментувати настільки делікатну тему більш стримано і з повагою до своїх партнерів.

«Ми теж не завжди домагаємося на переговорах з російськими партнерами бажаного результату. Однак у випадку невдачі воліємо шукати нові підходи до наших партнерів, а не впадати в істерику», - резюмував дипломат.

Нагадаємо, 1 січня директор департаменту економічного співробітництва МЗС РФ Олександр Горбань заявив, що Росія не стане знижувати для України ціну на газ, якщо Київ не приєднається до Митного союзу.

«Україна хоче одночасно зберегти два вектори: і вступити в Євросоюз, де її особливо і не чекають, і взяти участь у Митному союзі, але тільки за тими параметрами, які їй вигідні. Але так не буває. Не можна бути трохи вагітним», - сказав Горбань. !zn

Читайте також:

Росія готова знизити ціну на газ, тільки якщо Україна вступить до Митного союзу

Азаров хоче взаємодіяти і з Митним союзом, і з ЄС


Кремль продовжує обіцяти Україні мільярди доларів за вступ до Митного союзу

Янукович: Високі ціни на газ ведуть до втрати Росією українського ринку