Кириленко вніс до мовного законопроекту 122 поправки - щоб "попередити катастрофу"

15 червня 06:23

Лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко вніс 122 поправки до скандального «мовного» законопроекту. На його думку законопроект регіоналів може призвести до катастрофічних наслідків стосовно єдності українського народу та економіки.

 

Народний депутат, лідер партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко вніс на розгляд профільного комітету 122 поправки до скандального мовного законопроекту, повідомила прес-служба партії.

«Я використаю своє право на обґрунтування 122 поправок для того, аби ще раз донести всю правду про шкоду від мовного законопроекту «регіоналів» для українського народу, української економіки та єдності українського суспільства», - заявив політик.

- Депутати продовжили парламентську бійку в студії Шустер Live (відео)

На думку Кириленка, якщо закон у нинішній редакції буде діяти хоча б один день, це може призвести до катастрофічних наслідків.

«У перші ж дні дії нового закону «регіонали» і «тушки» з місцевих рад одностайно визнають російську регіональною, а по суті державною у більшості областей. Щоб відмінити ці рішення знадобляться місяці, а то й роки затяжної боротьби. Аби такого не сталось, ми повинні діяти», - підкреслив Кириленко.

Нагадаємо, 24 травня у залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Сергієм Ківаловим, сталася бійка між народними депутатами. У той день законопроект прийнятий не був.

Однак 5 червня, за словами лідера партії «Фронт змін» Арсенія Яценюка «опозиція проявила себе не у кращому плані», і законопроект був прийнятий у першому читанні 234 голосами.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що Закон про мови, навіть якщо буде прийнятий в цілому, не буде виконуватися. !zn

Читайте також:

Турчинов хоче більш активних дій опозиції в Раді під час ухвалення мовного закону

Колесніченко, працюючи в парламенті Криму, говорив виключно українською і ходив у вишиванці

У Львові близько тисячі осіб провели мітинг на захист української мови

«Батьківщина» оскаржить у суді голосування щодо «мовного» законопроекту