Кірєєв заборонив Тимошенко духовне спілкування

06 вересня 08:29

Печерський районний суд Києва відмовився збільшити на 30 хвилин обідні перерви у судових засіданнях у кримінальній справі проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових контрактів із Росією для спілкування екс-прем'єра з її духовним наставником.

 

Таким чином, головуючий суддя Родіон Кірєєв відмовився задовольнити відповідне клопотання захисту.

Суддя зазначив, що він щодня робить перерви у судовому засіданні, і таким чином надає час для відпочинку всім учасникам процесу.

За його словами, Ю.Тимошенко може під час цих перерв реалізувати своє конституційне право на зустріч зі священиком.

Суд також відмовив у задоволенні іншого клопотання захисту, в якому він просив встановити менш інтенсивний режим засідань у справі.

Суд зазначив, що Кримінально-процесуальним кодексом не передбачено вирішення таких питань під час розгляду кримінальних справ.

Ю.Тимошенко вважає занадто швидкими темпи розгляду її справи.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура звинувачує Ю.Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні «газових контрактів» з РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Суд почав розгляд «газової справи» 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Ю.Тимошенко було заарештовано. За інформацією держобвинувачення, підставою стало «перешкоджання у встановленні істини».

З 5 серпня під Печерським райсудом на Хрещатику прихильники і противники екс-прем'єра розгорнули свої намети.