Кірєєв остаточно відмовив Тимошенко в часі на вивчення матеріалів

25 липня 14:01

Суддя Печерського райсуду Києва Родіон Кірєєв, головуючий у "газовій справі", відмовив захисникам екс-прем'єра Юлії Тимошенко надати один місяць і 25 днів для ознайомлення з матеріалами "газової справи".

 

Відповідну постанову Р.Кірєєв виніс на засіданні суду в понеділок, після того, як адвокат Ю.Тимошенко Микола Сірий передав йому клопотання про надання часу для ознайомлення з матеріалами справи.

У своєму клопотанні М.Сірий зазначив, що у період з 19 по 22 липня з 16 томів кримінальної справи встиг вивчити неповних 2 томи. Адвокат підкреслив, що це близько 300 сторінок тексту.

Він зазначив, що, враховуючи обсяг матеріалів справи, фізичні можливості людини та порядок роботи суду, захист просить ще один місяць і 25 днів на ознайомлення з матеріалами справи.

При цьому М.Сірий витончений, що якщо суд відмовить у задоволенні цього клопотання, він просив би суд встановити приблизний добовий норматив вивчення матеріалів. Враховуючи те, що для вивчення однієї станиці необхідно приблизно 3 хвилини.

Позицію адвоката підтримала Ю.Тимошенко, а також другий адвокат Олександр Плахотнюк.

"Хочу звернути увагу, що в судовому засіданні прокурор читала обвинувальний висновок 4 години", - сказала Ю.Тимошенко.

Вона попросила суддю дати можливість її захисникам ознайомитися з матеріалами справи, виходячи з цього часу, а також враховуючи вихідні дні, 8-годинний робочий день та перерву на обід.

"Я вимагаю дати моїм захисникам можливість ознайомитися з матеріалами справи і забезпечити моє право на захист", - сказала вона.