Кім Чен Ин став людиною року за версією читачів Time

14 грудня 08:14

Читачі американського журналу Time обрали людиною року лідера Північної Кореї. Редакція видання оголосить свій вибір пізніше.

 

За підсумками читацького голосування американського журналу Time людиною року став лідер КНДР Кім Чен Ин.

Втім, це не означає, що він буде визнаний людиною року за версією Time, оскільки цю персону (портрет якої з'явиться на обкладинці журналу) обирають редактори видання. Досі вибір редакції і читачів не збігся жодного разу.

У відкритому голосуванні на сайті журналу взяли участь 5,6 мільйона осіб.

Як зазначають оглядачі, популярність Кім Чен Ина тим більше дивна, що до 2010 року ця людина не зробила жодної публічної заяви у світі. Втім, для настільки молодого віку (йому 29 років) Кім Чен Ин проявив себе як грамотний і хитрий політик, з яким доведеться рахуватися Сполученим Штатам.

Експерти кажуть, що вдалий запуск космічної ракети робить КНДР куди більш важливою державою, ніж раніше, а Кім Чен Ина - авторитетним політиком на міжнародній арені.

У голосуванні Time головними конкурентами глави Північної Кореї за популярністю були президент Єгипту Мухаммед Мурсі і корейський репер Psy, чий ролик Gangham Style на YouTube переглянули кілька сотень мільйонів користувачів.

У список номінантів потрапили також марсохід Curiosity, відправлений в цьому році на Марс в рамках проекту NASA, і анонімний збірний образ нелегального іммігранта, роль якого в житті США і читачі, і редколегія визнають вельми помітною. !zn

Читайте також:

Північна Корея запустила ракету із супутником, викликавши гнів США та країн-сусідів

У КНДР з міномета розстріляли заступника міністра оборони за те, що не тужив за Кім Чен Іром

Пропаганда визнала Кім Чен Ина «генієм серед геніїв»

Кім Чен Ин проголошений «Великим лідером»