Кількість охочих примкнути до регіоналів у новій Раді не збільшилася: їх, як і раніше 223

04 грудня 11:57

Партія регіонів, заручившись підтримкою мажоритарників-самовисуванців, може як і раніше розраховувати на 223 голоси в Раді нового скликання, тоді як для формування більшості необхідно 226 депутатів.

 

Депутатів, які бажають вступити у фракцію Партії регіонів, не стало більше, заявляє лідер фракції Олександр Єфремов.

"У мене 223 заяви було - 223 заяви і залишається", - сказав він на брифінгу 4 грудня, відповідаючи на запитання, скільки на сьогоднішній день є заяв депутатів про вступ до фракції Партії регіонів.

У той же час, Єфремов зазначив, що кількість заяв про вступ до фракції і кількість підписів народних депутатів під протоколом про проведення зборів фракції Партії регіонів може відрізнятися.

Нагадаємо, для формування простої більшості в парламенті необхідно 226 депутатів.

Парламентські вибори в Україні пройшли 28 жовтня за змішаною системою: по 225 народних депутатів обиралися за партійними списками і в мажоритарних округах.

За партійними списками до парламенту обрано 225 народних депутатів, у тому числі Партія регіонів отримала 72 депутатських мандата, ВО «Батьківщина» - 62, партія «УДАР» - 34, Комуністична партія України - 32, ВО «Свобода» - 25.

В цілому в одномандатних округах обрано 220 депутатів, з них від Партії регіонів - 113, ВО «Батьківщина» - 39, ВО «Свобода» - 12, партії «УДАР» - 6, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2 , по одному - від партії «Союз» і Радикальної партії Олега Ляшка, а також 43 самовисуванця.

Таким чином, в цілому за партійними списками та в одномандатних округах у парламент обрані 445 народних депутатів, з них від Партії регіонів - 185, ВО «Батьківщина» - 101, партії УДАР Віталія Кличка - 40, ВО «Свобода» - 37, КПУ- 32, партії "Єдиний центр" - 3, Народної партії - 2, партії «Союз» - 1, Радикальної партії Олега Ляшка - 1, а також 43 самовисуванця.

У п'яти одномандатних округах ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах. Йдеться про округах № № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область), 225 (Київ, Шевченківський район). !zn

Читайте також:

Офіційно: Клюєв та Акімова відмовилися працювати у Верховній Раді

Новий Кабмін буде призначений після обрання спікера Ради

Уряд Азарова відправлено у відставку

Проживання депутата в готелі коштує бюджету 15 тис. грн щомісяця