Керівництво СІЗО роз'яснило депутатам, чому не відпустило Луценка

27 травня 09:22

Керівництво Лук'янівського СІЗО надало групі депутатів ВР і дружині Юрія Луценка Ірині роз'яснення про підстави продовження утримання екс-міністра під вартою.

 

Про це йдеться у повідомленні відділу зі зв'язків зі ЗМІ Пенітенціарної служби.

«Народні депутати та Ірина Луценко зустрілися з першим заступником Управління Держдепартаменту
у м.Києві та Київській області Сергієм Стареньким і начальником Київського слідчого ізолятора Ігорем Шейкіним, які під час спілкування надали роз'яснення щодо правових підстав утримання Юрія Луценка під вартою у СІЗО», - наголошується у повідомленні.

Депутатам Ради, які звернулися за роз'ясненням, надано письмову відповідь на запит.

Нагадаємо,
27 травня, депутати від фракції НУНС Юрій Гримчак і Олесь Доній, а також Ірина Луценко, приїхали під Лук'янівське СІЗО, щоб забрати екс-міністра внутрішніх справ. Проте вже о 8 годині ранку Луценка було доставлено до Печерського суду із СІЗО.

У Печерському суді Ю.Луценко заявив, що йому вже підготовлено вирок суду у вигляді 8 років позбавлення волі.

23 травня Печерський райсуд Києва призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням Ю.Луценка на 27 травня і залишив екс-міністру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У той же день він його було доставлено до Київського слідчого ізолятора. З 24 травня 2011 року Ю.Луценко відмовився від голодування, про що написав офіційну заяву.

Як повідомлялося, українські політологи не виключають, що колишнього міністра внутрішніх справ Ю.Луценка може бути засуджено на термін від 5 до 7 років ув'язнення.