Керівництво Качанівської колонії нічого не знало про те, що Тимошенко та її сусідці по камері погрожували

13 вересня 10:39

Керівництво Качанівської виправної колонії, в якій екс-прем'єр відбуває покарання за газові контракти з Росією, не отримувало жодних заяв від екс-сусідки по камері Тимошенко про те, що існує загроза для неї і глави опозиції.

 

Службова перевірка, проведена за фактом заяви колишньої сусідки по камері екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юлії Абаплової, оприлюднена захисником Сергієм Власенком, не підтвердила факти, викладені в даній заяві.

«Проведена службова перевірка, в ході якої були опитані як співробітники, які несли службу під час перебування Юлії Володимирівни в нашій колонії, так і засуджені. Фактів, які підтвердили б викладене в заяві, не існує, і не могло існувати. Ви всі чудово розумієте, що ми службовці, яких контролює вищі органи та будь-яких порушень прав людини, особливо Юлії Володимирівни, навіть бути не могло», - сказала заступник начальника колонії Оксана Кошлач.

Вона зазначила, що в заяві йдеться про нібито існуючу загрозу для життя Тимошенко і Абаплової.

«Якщо захисники знали про даний факт, чому саме 12 вересня, після закінчення такого часу (заява, якою володіє С.Власенко, датована 25 березня - ред.) цю заяву було опубліковано. Це чиїсь політичні ігри, в яких ми не хочемо брати участь. Нехай політики, які займаються всіма провокаціями та іграми, просто нам дадуть нормально, по-людськи працювати», - сказала Кошлач.

Сусідка по палаті Тимошенко «згадала», як екс-прем’єр качала прес і піднімала гирі

За її словами, заява Абаплової, яку оприлюднив Власенко, не була зареєстрована в колонії. Вона припустила, що Тимошенко сама передала цю заяву своєму захисникові.

Кошлач також зазначила, що керівництво колонії не отримувало заяв Абаплової про тиск на неї з боку Тимошенко.

«Ні в усній, ні в письмовій формі, таких заяв не було», - сказала вона.

Раніше була оприлюднена фотокопія листа Абаплової. Захисник екс-прем'єра Власенко, що оприлюднив лист відзначив, що цей документ був написаний 25 березня 2012 власноруч Абапловою, з метою убезпечити себе і Тимошенко.

Зокрема, в листі наголошується, що останнім часом «починається активний процес дискредитації Юлії Тимошенко. При цьому в оприлюдненому листі йдеться про те, висловлювання Тимошенко щодо її лікування «постійно перебріхуються».

Пізніше сама Абаплова на брифінгу, організованому керівництвом колонії, заявила, що екс-прем'єр використовує її для своєї піар-компанії.

«З приводу останніх заяв від пані Тимошенко, я хочу сказати, що так, я писала цю заяву під диктовку екс-прем'єра», - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що колишня сусідка по камері екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у Качанівській виправній колонії Юлія Абаплова дала інтерв'ю, в якому розповіла про комфортні умови ув'язення Тимошенко, про її «гру на публіку» і симулювання хвороби !zn

Читайте також:

Екс-сусідка по камері Тимошенко заявила, що лист, оприлюднений Власенком, писала під диктовку

Тимошенко обрала ЗМІ, яким готова дати інтерв'ю

Власенко вважає, що сусідку по камері Тимошенко можуть убити

Тимошенко заявила, що її сусідку по камері змусили дати неправдиве інтерв'ю