Керівник клініки «Шаріте» не повідомив результати обстеження Тимошенко

23 червня 14:07

Тимошенко, у якої діагностували міжхребцевих грижу, знаходиться на лікуванні в харківській лікарні з 9 травня, її лікуванням позмінно займаються німецькі лікарі. Раніше вона не раз заявляла, що не довіряє лікарям пенітенціарної системи України.

 

Голова правління німецької клініки «Шаріте» Карл Макс Айнгойпль, який сьогодні відвідав екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко в Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, не повідомив журналістам результати обстеження пацієнтки.

Доктор Айнгойпль провів у палаті медичний огляд Тимошенко.

Німецький професор виїхав з лікарні близько 13.15, але не став спілкуватися з представниками ЗМІ, які очікували брифінг біля лікарні.

Тимошенко, у якої діагностували міжхребцевих грижу, знаходиться на лікуванні в харківській лікарні з 9 травня, її лікуванням позмінно займаються німецькі лікарі. Раніше вона не раз заявляла, що не довіряє лікарям пенітенціарної системи України.

Печерський районний суд Києва в жовтні минулого року засудив Тимошенко до семи років в'язниці за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з РФ в 2009 році. Захист оскаржив вирок в апеляційному суді, який залишив вердикт в силі, після чого була подана касація. Вищий спеціалізований суд України ув цивільних і кримінальних справах почав розгляд касаційної скарги захисту екс-прем'єра на рішення суду першої інстанції, однак через те, що Тимошенко за станом здоров'я не може брати участь у судових засіданнях, розгляд касації перенесено на 26 червня.

Крім того, в даний час в Харкові проходять судові засідання ще за звинуваченням Тимошенко, щодо діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи України». 28 квітня суддя Київського райсуду Харкова ухвалив відкласти розгляд по суті справи щодо екс-прем'єра щодо діяльності корпорації ЄЕСУ до 10:00 21 травня, оскільки вважає неможливим проводити засідання за відсутності обвинуваченої. При цьому в ході обговорення заяви Тимошенко захист екс-прем'єра наполягав на тому, що слухання справи необхідно не відкласти, а припинити до повного одужання обвинуваченої.

17 травня медична комісія, яка займається лікуванням екс-прем'єра, заявила, що вважає неможливим її присутність на засіданні. Державні обвинувачі 18 травня повідомили, що будуть просити суд перенести засідання у справі в зв'язку з тим, що підсудна Тимошенко перебуває зараз у харківській лікарні, де проходить реабілітаційний курс процедур.

21 травня засідання було перенесено на 25 червня. Комісія Міністерства охорони здоров'я рекомендувала Київському райсуду Харкова створити належні умови для перебування екс-прем'єра на судовому засіданні. !zn

Читайте також:

Власенко: Рішення Євросуду дозволить Тимошенко вийти на свободу


До Тимошенко прилетів ще один німецький лікар


Європейський суд призначив розгляд скарги Тимошенко на 28 серпня


Розгляд касації у справі Тимошенко перенесли на 26 червня