Керівництво Качанівської колонії підготувалося до етапування Тимошенко

01 березня 15:22

Державна пенітенціарна служба досі не отримала від екс-прем'єра однозначної відповіді, чи хоче вона бути етапованою.

 

Керівництво Качанівської виправної колонії подало всі необхідні документи для можливого етапування екс-прем'єра Юлії Тимошенко на судове засідання на допит свідка у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня до Києва 4 березня, повідомив начальник колонії Ігор Колпащиков.

"Всі відповідні документи ми подали для проведення цього заходу. Все, що залежить від нас, ми подали", - сказав Колпащиков журналістам у п'ятницю біля Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" №5 у Харкові, де в даний час знаходиться на лікуванні Тимошенко.

У той же час, він не зміг відповісти на питання, чи зможуть бути забезпечені умови для етапування екс-прем'єра, про які говорили німецькі лікарі з клініки "Шаріте". "На жаль, я не розпоряджаюся автомобілями. Це зовсім інша служба. У мене інформації про це немає", - підкреслив начальник Качанівської колонії.

Колпащиков відзначив також, що Державна пенітенціарна служба досі не отримала від екс-прем'єра однозначної відповіді, чи хоче вона бути етапованою. "З її боку ніяк ми не можемо отримати однозначної відповіді, на жаль. Є заява з проханням доставити (Тимошенко на допит свідка у справі "Щербаня") і тут же йде посилання на 138 статтю (Кримінального процесуального кодексу), де чітко сказано, що на стаціонарному лікуванні не можна", - сказав він.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

18 січня 2013 року на брифінгу генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня у 1996 році, а Тимошенко вручено повідомлення про підозру її в організації умисного вбивства з корисливих мотивів спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

У Києві відбулося кілька допитів свідків у "справі Щербаня" без участі Тимошенко. Наступний допит заплановано на 4 березня.