Кастро вийшов на публіку, відхрестившись від інсульту

22 жовтня 04:56

Колишній кубинський лідер Фідель Кастро, про важкий стан якого раніше повідомили ЗМІ, вперше за кілька місяців з'явився на публіці.

 

Колишній лідер Куби Фідель Кастро з'явився на публіці у гарному самопочутті. Про це заявив колишній віце-президент Венесуели Еліас Хауа, спростувавши, таким чином, чутки про важку хворобу ватажка кубинської революції.

Фідель Кастро «добре почувається і перебуває в здоровому глузді», заявив венесуельський політик після п'ятигодинної зустрічі з кубинським революціонером, що відбулася 20 жовтня. Після зборів Кастро провів гостя до готелю «Насьональ», де сфотографувався з персоналом.
Цю інформацію підтверджують службовці готелю - Кастро провів у них близько півгодини, спілкуючись з персоналом.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про погане самопочуття 86-річного кубинського революціонера. 19 жовтня американська газета El Nuevo Herald, що виходить іспанською мовою, опублікувала повідомлення лікаря з Венесуели Хосе Маркіна, який стверджував, що Кастро переніс інсульт і практично не в змозі вживати їжу і говорити, а також перестав впізнавати людей. Офіційної інформації про хворобу колишнього кубинського лідера не надходило.

Відзначимо, востаннє Фіделя Кастро бачили на публіці у березні 2012 року, коли відбулася його зустріч з Папою Римським Бенедиктом XVI. Тим часом з червня 2012 року перестала виходити його газетна колонка. Окрім того, у жовтні він не привітав свого друга Уго Чавеса з перемогою на виборах президента Венесуели. !zn

Читайте також:

Родичі Фіделя Кастро запевняють, що з ним все гаразд

Фідель Кастро переніс інсульт і більше нікого не впізнає

Янукович подружився з Фіделем Кастро і перейшов з ним на «ти»

Кастро вперше за чотири роки виступив перед великою кількістю людей і назвав два завдання людства