Каськів вирішив провести Олімпіаду-2022 на землях, контрольованих його родиною

25 грудня 17:16

Влада планує проводити олімпійські змагання у Львівській області, частково у Закарпатській області. А саме змагання з гірськолижних видів планують в трикутнику між селами Пилипець, Воловець та Гукливе. Землю саме в цьому районі кілька років тому почали збирати фірми, що належать родичам Каськіва.

 

Основним власником ТОВ «Боржава Резорт», на землях якого планується проведення Олімпіади-2022, є двоюрідний брат Владислава Каськіва - Олександр Матковський.

Про це йдеться в матеріалі «Наші гроші».
Як відомо, Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами, яке планує Олімпіаду-2022, очолює Владислав Каськів.
«Боржава Резорт» почало збирати землі на Боржавському хребті кілька років тому, і зараз контролює 30 га.
Також до складу засновників «Боржави резорт» входило ТОВ «Карпати Інвест» Ганни Чижмарь - матері екс-губернатора Тернопільської області Юрія Чижмаря, близького до Віктора Балоги.
Рідний брат глави Держагенства Олександр Каськів також є засновником ТОВ «Боржава Скі», яке володіє туристичною базою в селі Пилипець.
Україна претендує на право провести зимову Олімпіаду 2022 року. Офіційну заявку на участь у тендері Міжнародного олімпійського комітету треба буде подавати в 2014 році.
Влада планує проводити олімпійські змагання частково в Львівській області, частково в Закарпатській області. А саме змагання з гірськолижних видів планують у трикутнику між селами Пилипець, Воловець та Гукливе. Землю саме в цьому районі кілька років тому почали збирати фірми, контрольовані сім'єю Каськіва.
Планується, що держава побудує в цьому районі інфраструктуру - дороги, мережі. Приватному інвестору, якого ще офіційно не вибирали, дозволять побудувати безпосередньо спортивно-туристичну інфраструктуру - апарт-готелі, шале, розвивати конференц-сервіс.
Нагадаємо, раніше народний депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко повідомив, що глава Держінвестпроекту Владислав Каськів написав заяву про звільнення через підписання скандальної угоди з реалізації проекту LNG-терміналу. !zn
Читайте також: