Карпачова втекла з України через тиск Генпрокуратури, - БЮТ

15 травня 11:17

Колишній омбудсмен Ніна Карпачова не має можливості сьогодні перебувати в Україні через прямий тиск Генеральної прокуратури України, стверджує Сергій Соболєв.

 

Перший заступник лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв заявляє, що, за його інформацією, колишній омбудсмен Ніна Карпачова перебуває за межами України. Про це депутат заявив сьогодні журналістам.

Він зазначив, що на Карпачову чиниться надзвичайний тиск через її позицію щодо порушення прав людини в Україні. І тому вона не має можливості зараз працювати в Україні.

«За моєю інформацією, вона зараз не має можливості проводити свою активну діяльність, і вона фактично не має можливості сьогодні навіть перебувати в Україні через прямий тиск Генеральної прокуратури України», - сказав він.

У той же час депутат додав, що особисто з Карпачовою з цього приводу не розмовляв. За словами Соболєва, представники опозиції повідомили про це під час сьогоднішньої зустрічі доповідача Моніторингового комітету ПАРЄ.

«Це буде окремою темою розслідування. Ми написали відповідний лист в офіс Верховного комісара з прав людини ПАРЄ, і я переконаний, що це буде новий факт необхідності розслідування щодо вищих посадових осіб держави, які прямо дають вказівки Генеральній прокуратурі Україні тиснути на омбудсмана», - додав він.

Раніше Карпачова заявила, що прокуратура підмінила її звернення до генпрокурора щодо інциденту з побиттям Юлії Тимошенко. Вона вважає, що замість того щоб проводити перевірку в Качанівській колонії, перевірка почалася «методом тиску і шантажу» в секретаріаті омбудсмена. !zn

Читайте також:

Рахункова палата перевірить, на що витрачалися гроші омбудсмена при Карпачовій


Карпачова заявляє, що СБУ проводить обшуки в офісі омбудсмена

Карпачова звинуватила прокуратуру в підміні її звернення про побиття Тимошенко

Колишні підлеглі Карпачової вже в усьому зізналися

Карпачова просить Генпрокуратуру покарати причетних до тортур над Тимошенко

У мережі з'явилися знімки синців Тимошенко (фото)