Кармазін оголосив голодування на знак протесту проти непрозорості прийняття бюджету

07 грудня 09:44

Депутат Верховної Ради Юрій Кармазін має намір голодувати доти, не будуть зареєстровані постанови про незаконність прийняття бюджету і щодо розширення повноважень Нацбанку.

 

Депутат Верховної Ради минулого скликання Юрій Кармазін оголосив голодування і не збирається виходити з сектору реєстрації закопроектов доти, поки його вимоги будуть задоволені.

«Я вимагав зареєструвати постанову про незаконність прийняття бюджету і постанову щодо розширення повноважень Нацбанку. Мені невмотивовано відмовили в цьому. Тому з учорашнього дня я перебуваю у секторі реєстрації законопроектів і не збираюся звідси йти, поки мої постанови не будуть зареєстровані», - повідомив депутат.

Він зазначив, що протестує проти прийняття бюджету, положення якого зачитувалися з голосу і «роздавалися якісь «пряники» на десятки мільйонів гривень».

«Суми, які роздавали різним областям, взагалі не обумовлені. Тим часом, Київ виявився повністю обкраденим - у столиці забрали 8,5 млрд гривень платників податків. Цей бюджет прирік Київ на невиплати зарплат лікарям, вчителям та іншим бюджетникам. Без цих грошей місто не зможе розрахуватися з енерго- та водопостачальними організаціями, буде заморожено все будівництво - метро і соціальні об'єкти. Тому я збираюся тут знаходитися до того моменту, поки мої постанови не будуть зареєстровані», - зазначив Кармазін.

За словами екс-нардепа, йому обіцяли о 9 ранку зареєструвати постанови, але цього так і не було зроблено.

«Володимир Литвин на робочому місці з 8 ранку. Він викликає до себе керівників апарату, інших людей і проводять якісь консультації. Я вважають, це робиться для того, щоб швидше відправити документи президенту, аби він їх підписав. Але вони не мають права цього робити, оскільки сам бюджет приймався корупційним чином. Я зареєстрував три листи на ім'я Литвина і приклав до них копії документів про порушення. Литвин тягне, бо йому, як йшлося у відомому фільмі, потрібно порадитися з шефом», - стверджує Кармазін. !zn

Читайте також:

В опозиції назвали держбюджет-2013 «непрофесійним, несправедливим і неефективним»

Азаров уже заявив, що держбюджет-2013 може бути переглянутий

Рада прийняла «антикризовий» держбюджет на 2013 рік