Кандидати в народні депутати агітують на весіллях із броньовика (ФОТО)

28 вересня 04:45

Кандидати в народні депутати використовують усі способи в боротьбі за виборця. Регіонали їздять на броньовиках з партійними прапорами та плакатами, бютівці пробують себе в ролі тамади, а представник Народної партії возить по селах клоунів.

 

Чим ближче парламентські вибори, тим більш креативними у боротьбі за виборця стають кандидати в депутати. Вони пробують себе в ролі тамади на весіллях, їздять на військовій техніці, возять по селах клоунів.

Спікер вінницького осередку громадянської мережі «Опора» Галина Сегеда повідомила, що один з кандидатів у народні депутати від «Батьківщини» Костянтин Якименко днями відгуляв на чужому весіллі і особисто привітав молоду сім'ю: «В одному з сіл Вінницької області (воно входить в округ, в якому балотується Якименко) гуляли весілля. На свято прийшов і кандидат. Він запитав дозволу у батьків молодят, представився, після чого особисто підійшов до молодих, вручив їм букет квітів і сказав, що їм від нього піднесуть ще й кухонний комбайн. У нас є фото і відеозйомка цього, але її ми не викладаємо, щоб не підставити людину, який знімав. Такі вітання - це непрямий підкуп виборців». Сам же Якименко запевняє: «Не був я ні на якому весіллі, і нікого з моїх помічників не посилав, - сказав він. - Хто там у них на фото - я не знаю. Мабуть, це провокація, яку організували мої опоненти», пише Сегодня.

А ось депутат від Партії регіонів Віталій Барвіненко не приховує, що колесив по Одеській області на агітаційному броньовику, прикрашеному партійними прапорами та плакатами. «Це моя ініціатива, ми вирішили на День міста Татарбунари покатати на ньому і дітей, і ветеранів, - сказав Віталій Барвіненко. - Адже в наш час вони бачать такі машини тільки по телевізору. До цього ми організовували такі поїздки на День Перемоги. А один з моїх соратників катав людей на вертольоті».

Тим часом кандидат від Народної партії Микола Шершун організовує клоунади в селах Рівненської області. Як розповіла спікер рівненської осередку Народної партії Світлана Горошко, клоуни зовсім не агітували голосувати за Шершуна: «Наш кандидат просто організував приїзд клоунів в кілька сіл. Вони самі захотіли виступити, тому що давно знають Миколу Харитоновича. Вони розважали дітей своїми виступами. Діти тішилися, тому що не у всіх є можливість поїхати в місто і там подивитися вистави в місцевому театрі ляльок».

А в столиці голоси здобувають за допомогою чаю. За словами одного з жителів вулиці Воровського, днями до нього додому прийшли незнайомці, і, зателефонувавши в двері, сказали: «Вам подарунок». У пакеті виявилися 2 пачки чаю і кухоль з написом «Пилипишин». Прес-секретар кандидата Віктора Пилипишина Сергій Стан підтвердив, що це їхня агітація. До цього Стан додав, що через це був навіть судовий розгляд, мовляв, дехто розцінив це як підкуп, але процес був виграний стороною Пилипишина. !zn

Читайте також:

У Криму кандидат від Партії регіонів роздав першокласникам букварі зі своїми цитатами (ФОТО)

У Харківській області регіонал підкуповував виборців зеленкою і таблетками від проносу (ФОТО)

У Вінницькій області регіонал підкуповував виборців аптечками (фото)

У Запоріжжі першокласникам роздали лінійки з прізвищем регіонала (ФОТО)

Регіонали впевнені, що безкоштовна роздача їжі не є підкупом