Канада просить українську владу не використовувати вибухи для обмеження «фундаментальних свобод»

28 квiтня 07:24

Міністр закордонних справ Канади закликав владу України не використовувати те, що трапилося в Дніпропетровську як привід для обмеження «фундаментальних свобод». Він засудив вибухи і назвав їх «боягузливими актами насильства». Президент Польщі Броніслав Коморовський у свою чергу вважає, що хтось хоче зіпсувати Євро-2012 в Україні.

 

Міністр закордонних справ Канади Джон Бейрд засудив вибухи, що сталися в п'ятницю у Дніпропетровську, назвавши їх "терористичними актами", а також закликав владу України не використовувати те, що трапилося, як підставу для обмеження "фундаментальних свобод", передає Франс Прес.

"Канада повністю засуджує ці боягузливі акти насильства і підтримує зусилля, спрямовані на якнайшвидше притягнення до відповідальності осіб, які здійснили ці теракти. Тим не менше, розслідування цих злочинів повинно проводитися справедливо і без політичного втручання", - заявив міністр, закликавши Київ "не використовувати ці трагічні події як підставу для обмеження фундаментальних свобод".

Теракти в Дніпропетровську. Протягом години в центрі міста прогриміла серія вибухів (ФОТО, ВІДЕО)

Президент Польщі Броніслав Коморовський також висловив стурбованість серією вибухів, що сталися на передодні проведення Євро-2012.

«Це викликає стурбованість, і, звичайно ж, глибоке співчуття жертвам і всьому українському народу», - сказав Коморовський, повідомляє сайт президента Польщі.

Польський президент зазначив, що ці події турбують Варшаву, ще й у контексті проведення Євро-2012. Коморовський стурбований, що в Україні погіршується «клімат» напередодні проведення великого спортивного заходу.

«У мене склалося враження, що це можна оцінювати як бажання зіпсувати певний захід - Євро в Україні», - підкреслив президент.

Нагадаємо, в центрі Дніпропетровську 27 квітня сталася серія вибухів, за попередніми даними постраждало 27 людей, 25 з них госпіталізовано. Офіційно повідомляється про чотири вибухи, тим часом, за даними інших джерел, вибухів могло бути до дев'яти.

Прокурор Дніпропетровської області порушив кримінальну справу в зв'язку з вибухами в Дніпропетровську за ч .2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Президент Віктор Янукович вже заявив, що в розслідуванні вибухів у Дніпропетровську «будуть задіяні кращі детективи».

Як вже стало відомо, за версією СБУ вибухи в Дніпропетровську аналогічні з вибухом 16 листопада минулого року, що прогриміли в цьому ж місті. Причини, що дозволяють ідентифікувати ці теракти, полягають у характері вибухів, в установці вибухового пристрою і те, що основними вражаючими елементами були осколки урн. !zn

Читайте також:

Євросоюз шокований вибухами в Дніпропетровську

На вулицях Дніпропетровська з'явилися БТРи (фото)

Азаров звинуватив в організації терактів в Дніпропетровську критиків влади

Янукович доручив розкрити теракт у Дніпропетровську за тиждень

Незважаючи на вибухи в Дніпропетровську, в Раді проходить шаховий турнір депутатів усіх скликань


У реанімації Дніпропетровської обллікарні залишаються 8 людей