Каддафі заповів 28 млн дол на теракти в Європі

08 листопада 10:32

Убитий екс-лідер Лівії Муаммар Каддафі заповів 28 млн дол терористичній групі, яка повинна помститися повстанцям і їхнім прихильникам на Заході за падіння Джамахірії.

 

Зустріч із терористами, на якій обговорювався план «Помста після падіння режиму», М.Каддафі провів у своїй резиденції близько півроку тому.

«План передбачає проведення терактів у лівійських, а також арабських і європейських містах, у тих країнах, які підтримали революцію 17 лютого", - повідомив гендиректор Арабської організації праці Ібрагім Кувейдар.

Окрім того, він попередив, що на території Єгипту у даний час знаходяться близько 148 функціонерів колишньої влади, які втекли до сусідньої країни, коли відчули, що режим похитнувся. Діючи підпільно, вони, як вважає Кувейдар, можуть здійснити низку політичних кроків для того, аби «нашкодити народній революції».

«Небезпека, яка виходить від прихильників Каддафі, залишається реальною, враховуючи близькість Єгипту. За ними потрібний пильний нагляд, оскільки, за деякою інформацією, ці люди мають кошти у розмірі 10 млрд дол, які належать лівійському народу», - додав І.Кувейдар.

М.Каддафі і раніше пов'язували з терористами. Його називали одним із організаторів теракту над британським містом Локербі у 1988 році. Під час вибуху лайнера американської авіакомпанії Pan Am загинули 270 осіб.

У лютому екс-міністр юстиції Лівії Мустафа Джаліл, який став прем'єр-міністром у Перехідній національній раді, заявив, що Каддафі нібито особисто віддав наказ про вибух літака над Локербі.

Нагадаємо, що М.Каддафі було вбито у п'ятницю, 21 жовтня, і відтоді його тіло було виставлено на загальний огляд в холодильнику старого м'ясного складу у Місураті.