Каддафі ввів смертну кару за незареєстровані супутникові телефони

12 серпня 16:33

Уряд Лівії ввів смертну кару за використання незареєстрованих супутникових телефонів, повідомляє Associated Press з посиланням на державне агентство JANA.

 

Володіння супутниковим телефоном без відповідної ліцензії тепер прирівнюється до шпигунства на користь НАТО.

Кому і на яких умовах будуть видаватися дозволи, невідомо. Агентство відзначає, що деякі лівійці використовують супутникові телефони як єдиний мобільний засіб зв'язку з початку громадянської війни.
Стільниковий зв'язок в Лівії був відключений урядом ще в лютому 2011 року. Крім того, з лютого з'являлися повідомлення про те, що в Лівії не працює доступ до інтернету.
У січні-лютому в Лівії почалися народні хвилювання і масові акції протесту. Відключення інтернету і стільникового зв'язку пояснювали спробами Муаммара Каддафі уникнути повторення "єгипетського сценарію", коли революціонерам вдалося домогтися зміни влади, координуючи масові акції через соціальні мережі.
До кінця лютого в Лівії почалася повномасштабна громадянська війна між урядовими військами М. Каддафі і повстанцями.
У березні в бойові дії втрутилися країни Заходу, що ведуть з повітря обстріл об'єктів військової інфраструктури і позицій урядових військ. Операцією керує НАТО, її дія була продовжена до кінця вересня.