Каддафі обіцяє битися на смерть

07 червня 18:20

Лідер Лівійської Джамахірії Муаммар Каддафі пообіцяв, що не здасться під натиском західної коаліції та битиметься на смерть. Про це повідомляє агентство Reuters.

 

Аудіозвернення Каддафі транслювало у вівторок, 7 червня, в прямому ефірі державне телебачення.

"У нас є лише один вибір: залишитися на нашій землі живими або залишитися на ній мертвими... Нам нав'язали цю війну, наші вороги будуть переможені. Ми не здамося, ми з радістю зустрінемо смерть. Покласти життя за віру - це в мільйон разів краще (ніж здатися)", - сказав лівійський лідер, слова якого наводить агентство.

Муаммар Каддафі звернувся до співвітчизників після того, як сили НАТО піддали столицю країни Тріполі найінтенсивнішому за час військової операції обстрілу.

У понеділок представник влади Лівії повідомив про бомбардування силами альянсу будівлі державних ЗМІ в Тріполі. Пізніше НАТО спростувало цю інформацію, сказавши, що метою бомбардувань була не будівля редакцій лівійського радіо й державного телебачення, а розвідувальний центр у Тріполі, що насправді розташований поруч з будівлею лівійського Держтелерадіо.

Авіація НАТО почала бомбардування позицій урядових військ у середині березня. Цьому передувало прийняття резолюції ООН, що дозволила застосовувати всі необхідні заходи для захисту мирного населення Лівії.

Як було повідомлено, сьогодні, 7 червня, міністр праці в офіційному уряді Лівії Амін Манфур оголосив про свій перехід на бік опозиції. Раніше так само вчинили міністри нафтової промисловості, юстиції, внутрішніх і закордонних справ, а також ряд високопоставлених військових та дипломатів, які працюють у різних країнах світу.