Кабмін відправить українських миротворців на Кіпр

15 серпня 08:38

Кабінет міністрів України схвалив рішення рекомендувати главі держави підписати указ «Про внесення змін до статті 2 указу президента від 11 вересня 2009 року № 732», який юридично дозволяє участь українських миротворців у словацькому контингенті в складі сил ООН з підтримання миру на Кіпрі.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Цей же указ сприятиме реалізації положень Стратегії міжнародної миротворчої діяльності України, затвердженої указом президента України від 15 червня 2009 року й спрямованої на активне залучення миротворчого потенціалу України до зусиль ООН щодо підтримання миру.

Секретаріат ООН привітав вищезгадані українсько-словацькі домовленості та надіслав Україні відповідне запрошення, підкреслюють у прес-службі.

Направлення 12 осіб миротворчого персоналу з числа військовослужбовців Збройних сил України до складу Місії ООН з підтримання миру на Кіпрі відповідає національним інтересам держави й розглядається як «розширення міжнародної миротворчої діяльності України».

За даними прес-служби, згідно з домовленістю зі словацькою стороною та секретаріатом ООН, усі фінансові витрати, пов'язані із забезпеченням службової діяльності, проживанням та харчуванням, під час перебування у Місії здійснюватимуться за рахунок словацької сторони й на умовах, передбачених для словацьких військовослужбовців.