Кабмін звільнив главу Аграрного фонду Ігоря Якубовича і призначив на цю посаду його заступника Олександра Кирюка

30 сiчня 13:03

Якубович очолив Аграрний фонд у квітні 2012 року. Тепер гендиректором фонду призначений Олександр Кирюк, який до цього часу обіймав в організації посаду заступника гендиректора.

 

Уряд України звільнив Ігоря Якубовича з посади генерального директора Аграрного фонду, повідомила міністр Кабінету міністрів Олена Лукаш.

За її словами, таке рішення Кабмін прийняв на засіданні у середу, 30 січня.

Лукаш зазначила, що гендиректором Аграрного фонду призначений Олександр Кирюк, що до цього часу обіймав у фонді посаду заступника гендиректора.

Як повідомлялося, Мінагрополітики вирішило ліквідувати Аграрний фонд, який зараз є регулятором, від роботи якого залежить продовольча безпека країни, і передати його повноваження однойменному акціонерному товариству. Це ПАТ буде займатися фінансуванням аграріїв, на що планується виділити цілих 5 млрд грн. Проект постанови про реформування фонду МінПА планує подати на розгляд уряду на одному з найближчих засідань, повідомив 18 січня Якубович. За його словами, 100% акцій нової компанії будуть перебувати у держвласності.

Аграрний фонд створений постановою уряду №543 від 6 липня 2005 року. Він є уповноваженою державною установою з реалізації цінової політики в агропромисловому секторі і належить до сфери управління Міністерства аграрної політики і продовольства.

Якубович очолив Аграрний фонд у квітні 2012 року.

Зазначимо, що також 30 січня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що подав заяву на звільнення з посади голови Державної реєстраційної служби України Леоніда Єфименка. !zn

Читайте також:

Азаров вирішив звільнити голову Укрдержреєстру Леоніда Єфименка

Кабмін має намір реорганізувати Аграрний фонд з регулятора у звичайне акціонерне товариство

Призначений новий глава Аграрного фонду

Аграрний фонд на закупівлі зернових у селян втратив 100 мільйонів?