Кабмін затвердив зразок біометричного паспорта

22 березня 17:14

Кабмін встановив, що документи, видані до набуття чинності цієї постанови, діють протягом терміну, на який вони були видані.

 

Кабінет міністрів затвердив єдині зразки бланків документів, які посвідчують особу та підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи.

Це визначено постановою уряду від 13 березня №185 "Деякі питання виконання закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус".

З дня набуття чинності цієї постанови потрібно ввести виготовлення, оформлення та видачу документів, зразки бланків яких затверджені постановою, із застосуванням засобів Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їхнього документування.

Крім того, Кабмін встановив, що документи, видані до набуття чинності цієї постанови, діють протягом терміну, на який вони були видані.

Посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії А, А1, і В1, оформлені і видані після набуття чинності цієї постанови, є дійсними протягом 20 років з дати їх видачі, інших категорій - протягом 10 років з зазначеної дати. Такі посвідчення підлягають обміну в установленому порядку.

До впровадження та видачі документів, зразки бланків яких затверджені цією постановою, документи оформляються з використанням бланків попередніх зразків.

Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ і Державній міграційній службі забезпечити визначення виконавців робіт з виготовлення бланків документів, зразки яких затверджені цією постановою, в порядку та у спосіб, встановлені законами України "Про здійснення державних закупівель" та "Про захист економічної конкуренції". !zn

Читайте також:

Максимальний термін видачі закордонного паспорта скоротиться до 20 днів

Введення біометричних паспортів поки відкладається - немає грошей

Для отримання німецької візи вимагатимуть відбитки пальців

Видачу біометричних паспортів почнуть не раніше квітня