Кабмін запропонував призначити у наглядову раду "Укроборонпрому" людей Порошенка – ЗМІ

11 квiтня 13:17

Уряд пропонує призначити у наглядову раду держконцерну заступників голів Міноборони та МЕРТ.

 

Кабінет міністрів України має намір призначити членами наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" заступників міністрів оборони та економіки, які перебувають під впливом людей з оточення президента Петра Порошенка, повідомляє "Українська правда".

Зазначається, що відповідне розпорядження подано до Мін'юсту для проведення правової експертизи. Згідно з документом, уряд пропонує призначити до наглядової ради "Укроборонпрому" заступника міністра економіки Юрія Бровченка та заступника міністра оборони Ігоря Павловського.

Українська правда

Українська правда

Вказується, що Юрій Бровченко – полковник запасу. У 2010 році він працював директором департаменту утилізації ракет та боєприпасів Міноборони. Бровченко перейшов в заступники глави МЕРТ з роботи в "Укроборонпромі". За інформацією "Української правди", у своїй діяльності Бровченко керується, в основному, вказівками партнера по бізнесу Петра Порошенка, сьогодні – першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

В свою чергу, Ігор Павловський працює заступником міністра оборони з питань озброєння. Перед тим - був начальником тилу ЗСУ. Обізнані співрозмовники журналістів вважають його близьким до міністра Полторака та стверджують, що він також знаходиться під впливом Гладковського.

Згідно із законом, наглядова рада "Укроборонпрому" складається з п'яти членів. Трьох призначає президент, двох - Кабінет міністрів.

Зазначається, що після проведення правової експертизи в Мін'юсті, питання про призначення Бровченка і Павловського за квотою Кабміну буде винесено на розгляд уряду.

Раніше Дмитро Менделєєв у своїй статті для DT.UA писав, що топ-менеджмент цілого ряду підприємств держконцерну "Укроборонпром" причетний до тіньових схем розкрадання державних коштів за допомогою конвертаційних центрів та підприємств з ознаками фіктивності.

Детальніше про масштаби розкрадання державних коштів менеджментом підприємств "Укроборонпрому" читайте у статті Дмитра Менделєєва "Шатуни з оборонки..." у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".