Кабмін визначив порядок оплати праці на референдумі

24 квiтня 19:59

Згідно з постановою уряду, члени комісій зможуть отримати гроші у вигляді банківського переказу або на особистий картковий рахунок.

 

Кабінет міністрів затвердив порядок оплати праці членів комісій під час проведення всеукраїнського референдуму.

Відповідну постанову від 22 квітня опубліковано на сайті уряду.

Згідно з документом, голова окружної комісії, його заступник, секретар та інші працівники (але не більше шести - це межа) можуть розраховувати на оплату своєї роботи.

Грошовий розрахунок проводиться один раз у місяць на підставі табеля обліку робочого часу.

Оплата в день голосування та дні встановлення підсумків голосування здійснюється для членів окружкомів до дати складання протоколу про підсумки в окрузі, але не раніше ніж за 3 дні до цього, а членам дільничних комісій - до прийняття окружкомом протоколу про підрахунок голосів учасників референдуму на дільницях.

Отримати гроші можна буде у вигляді переказу в банку або відділенні зв'язку на особистий картковий або інший рахунок за заявою члена комісії.

Члени дільничних комісій референдуму на закордонних дільницях зможуть отримати свої гроші в іноземній валюті, виходячи з офіційного курсу гривні, встановленого Нацбанком.

Нагадаємо, на початку квітня Центральна виборча комісія почала приймати нормативні документи, необхідні для проведення всеукраїнського референдуму.

Однак станом на 14 квітня ЦВК заперечувала наявність звернень до неї з ініціативою проведення всеукраїнського референдуму.

Закон про всеукраїнський референдум було прийнято Верховною Радою в листопаді 2012 року. Згідно з ним, на референдумі можна схвалювати внесення змін до Конституції України, і для затвердження його результатів не потрібно згоди депутатів.

Ряд експертів і опозиція вважають, що чинна влада прагне провести до кінця 2013 року референдум про створення двопалатного парламенту і зміну системи виборів. !zn

Читайте також:

Опозиція подає позов у ВАСУ для визнання закону про референдум нелегітимним

Луценко знає три способи, як зірвати задуманий регіоналами референдум

Проект нової Конституції буде готовий через рік: зміни торкнуться майже всі розділи

Яценюк розповів про плани Януковича захопити повну владу за допомогою референдуму