Ізраїль готовий в односторонньому порядку припинити обстріл сектора Газа

21 листопада 17:26

Ізраїль заявив про готовність припинити вогонь в якості жесту доброї волі та очікує відповідної заяви від ХАМАСу.

 

Ізраїль за результатами переговорів з Єгиптом і США оголосив про готовність припинити вогонь в односторонньому порядку і чекає відповідної заяви від ХАМАСу, «Ісламського джихаду» і «Комітетів народного опору», повідомляють ізраїльські ЗМІ.

Відзначимо, напередодні офіційний представник ХАМАС заявив, що Ізраїль і ХАМАС досягли угоди про припинення вогню, яка повинна набути чинності опівночі. Однак 21 листопада, на восьмий день операції "Хмарний стовп" ізраїльська армія продовжувала завдавати удари по палестинських бойовиках і їх інфраструктурі.

Для врегулювання конфлікту в Ізраїль напередодні прибули генеральний секретар ООН Пан Гі Мун і держсекретар США Гілларі Клінтон.

На тлі військового конфлікту 21 листопада в Тель-Авіві стався теракт: невідомий кинув гранату в рейсовий автобус з пасажирами, який проїжджав неподалік від будівлі генерального штабу ізраїльської армії. В результаті вибуху постраждало понад 20 людей.

Нагадаємо, операція ізраїльської армії «Хмарний стовп» почалася ввечері 14 листопада з ліквідації лідера бойового крила ХАМАС Ахмада Джабарі.

Ізраїль продовжує наносити авіаудари, намагаючись не дати палестинським бойовикам запускати ракети по ізраїльській території. Крім того артилерія військово-морського флоту також обстрілює територію.

За час конфлікту загинуло четверо ізраїльтян, а також 180 палестинців, переважно бойовиків ХАМАС. !zn

Читайте також:

Теракт в Тель-Авіві: підірвано пасажирський автобус (ВІДЕО)

В Ізраїль на «критичні переговори» вилетіла держсекретар США Хіларі Клінтон. РБ ООН не змогла прийняти резолюцію по конфліктуючим сторонам

До 2020 року сектор Газа може виявитися непридатним для життя