Із засідання Кабміну видворили депутата-свободівця

01 квiтня 13:14

У "Свободі", коментуючи іницидент, заявили, що "режим склав чорний список "неблагонадійних" народних депутатів".

 

У понеділок 1 квітня народного депутата від "Свободи" Олександра Мирного видворили з засідання Кабміну, а його колегу з фракції Юрія Сиротюка не пустили на засідання. Про це повідомила прес-служба партії.

"Сьогодні відчув пильну увагу урядової охорони до свого статусу, адже на кожному поверсі у мене вимагали службове посвідчення. Згодом прямо переді мною охоронці зачинили двері в залу засідань", - заявив Сиротюк.

"Після тривалої затримки і "службових з'ясувань" без пояснень мені було заборонено доступ у приміщення, де мало відбутися засідання", - додав "свободівець".

Пізніше з засідання Кабміну видворили ще одного "свободівця" Олександра Мирного. "Це рішення уряду прийняли за вказівкою прем'єр-міністра Азарова. Мотивацією для ухвалення цього рішення стала нібито відсутність в Олександра Мирного доступу до державної таємниці", - повідомили у прес-службі.

У партії зазначили, що Сиротюк, який має такий доступ, взагалі не був допущений на засідання Кабміну.

Як заявив Мирний, чиновники не проводили обговорень. "Ніякого обговорення рішень не було, незважаючи на те, що уряд - колегіальний орган, який повинен виносити рішення на основі широкого і змістовного обговорення. Однак за винятком декількох питань рішення приймалися в режимі "знаків і жестів", - додав Мирний.

Сиротюк розповів, що серед питань, які має розглянути Кабмін на засіданні 1 квітня, є питання про ратифікацію Угоди між КМУ та урядом РФ про реадмісію і проект відповідного розпорядження КМУ.

За його словами, у Кабміні також мало розглядатися питання внесення змін у деякі постанови КМУ з питань використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки розвитку підприємств АПК.

Крім того, мало бути розглянуто питання затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для створення та розповсюдження національних фільмів.

"Очевидно, режим склав чорний список "неблагонадійних" народних депутатів. Туди потрапляють будь-які нардепи, які аналізують і критично коментують дії виконавчої гілки влади", - вважає Сиротюк.

Нагадаємо, в середу прем'єр-міністр Микола Азаров вигнав із засідання депутата Верховної Ради від "УДАРу" Сергія Капліна. !zn

Читайте також:

Азаров і опозиціонер поскаржилися один на одного в Генпрокуратуру

В Азарова пояснили, що "дилетант" з фракції Кличка зривав засідання Кабміну

Азаров вигнав ударівця з Кабміну за критику з прибирання снігу