Іващенко заперечує, що пройшов весь курс лікування у медчастині СІЗО

25 квiтня 14:24

За словами Валерія Іващенка, лікарі продовжують робити йому фізіотерапевтичні процедури, доставляючи з камери у «тюремну лікарню» при тому, що пенітенціарна служба заявила про переведення його з медчастини в камеру, нібито з причини завершення курсу лікування.

 

Колишній в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко заперечує, що пройшов весь курс лікування в медчастині Київського слідчого ізолятора, повідомив його адвокат Борис Нечипоренко.

«Сьогодні під час зустрічі в СІЗО мій підзахисний повідомив, що лікарі медчастини продовжують робити йому фізіотерапевтичні процедури, доставляючи з камери у "тюремну лікарню"», - сказав Нечипоренко журналістам у середу.

Адвокат зазначив, що таким чином можна зробити висновок, що посадові особи Державної пенітенціарної служби подають неправдиву інформацію з приводу того, що Іващенко завершив прописаний йому лікарями курс лікування. Зокрема, за словами адвоката, Іващенку, починаючи з понеділка, відновили призначені процедури.

Нечипоренко зазначив, що його підзахисного вивозили, як планувалося, у стоматологічну лікарню, але необхідно лікування він там не отримав.

У понеділок Нечипоренко заявив, що Іващенко у п'ятницю «після повернення з Печерського райсуду, де він знайомився з протоколом всього судового процесу, без будь-яких пояснень був переведений з медсанчастини, в якій проходив медичне лікування за рекомендацією лікарів, у камеру загального корпусу ізолятора» . У пенітенціарній службі на це заявили, що Іващенко був переведений у загальну камеру на підставі завершення курсу лікування, «а також відповідних актів лікарів, в яких, зокрема, зі слів пацієнта, йдеться про поліпшення стану здоров'я». !zn

Читайте також:

Курс лікування Іващенка закінчився з оголошенням вироку

Іващенка без пояснень перевели з палати медсанчастини СІЗО у звичайну камеру

Європа розчарована вироками Іващенку та Філіпчуку