Іващенка без пояснень перевели з палати медсанчастини СІЗО в звичайну камеру

23 квiтня 16:36

Валерій Іващенко без будь-яких пояснень переведений з палати медсанчастини СІЗО в загальну камеру. Адвокат ув'язненого заявив, що він «позбавлений можливості звернутися за допомогою до лікаря». Захисник робить висновок, що «кимось з посадових осіб було прийнято вольове рішення - Іващенко взагалі не потрібно лікувати».

 

Колишній т.в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко без будь-яких пояснень переведений з палати медсанчастини СІЗО в загальну камеру. Про це повідомив його адвокат Борис Нечипоренко.

За його словами, про те, що Іващенко був переведений з медсанчастини слідчого ізолятора ще минулої п'ятниці, 20 квітня, йому стало відомо після сьогоднішнього спілкування зі своїм підзахисним у СІЗО.

«Я був украй здивований, коли дізнався, що ще в п'ятницю Іващенко після повернення з Печерського райсуду, де він знайомився з протоколом всього судового процесу, без будь-яких пояснень був переведений з медсанчастини, в якій проходив медичне лікування за рекомендацією лікарів, в камеру загального корпусу ізолятора», - сказав Нечипоренко.

При цьому, посилаючись на слова свого підзахисного, він зазначив, що Іващенку після прибуття в СІЗО «навіть не дозволили зайти в палату медсанчастини за особистими речами, які йому співробітники ізолятора принесли в камеру близько опівночі».

Таким чином, продовжив адвокат, після тривалого перебування в суді і транспортування спецтранспортом Іващенко був не тільки позбавлений можливості проходити так зване «лікування» в СІЗО, а й можливості звернутися за допомогою до лікаря.

Як зазначив Нечипоренко, протягом 21-22 квітня Іващенко не отримав зрозумілих пояснень причини його переведення в звичайну камеру, тобто, чи завершили лікарі СІЗО призначений йому лікарями курс лікування чи ні.

«Не отримав він відповіді на це питання і сьогодні», - підкреслив адвокат, зазначивши, що для притуплення болів у хребті Іващенко продовжує отримувати двічі на добу знеболювальні ін'єкції.

Нечипоренко припустив, що такими діями «чи то керівництво СІЗО, чи то керівництво медсанчастини вирішили вжити до Іващенко заходи так званого «неформального» впливу - морального і психологічного тиску. Адвокат робить висновок, що «кимось з посадових осіб було прийнято вольове рішення - Іващенко взагалі не потрібно лікувати, оскільки він більше не потребує стаціонарного лікування навіть в умовах медсанчастини Лук'янівського СІЗО».

У зв'язку з викладеним Нечипоренко запевнив, що сторона захисту буде домагатися і наполягати, щоб Іващенко «не тільки був об'єктивно і якісно обстежений незалежними, незаангажованими і неупередженими лікарями, а й, що найважливіше, отримав адекватне, кваліфіковане лікування, на яке він має право відповідно до законів і Конституції України». !zn

Читайте також:

Гриценко: Іващенка посадили з вини депутата від «БЮТ-Батьківщина»

Європа розчарована вироками Іващенку та Філіпчуку


Суд вдруге скасував кримінальну справу проти судді Вовка