Іващенка можуть оголосити в міжнародний розшук

24 квiтня 11:38

У зв'язку з тим, що екс-міністр виїхав за кордон, Генпрокуратура попросила суд переглянути рішення про умовний термін його покарання.

 

Генеральна прокуратура України звернулася до суду з проханням переглянути рішення Апеляційного суду міста Києва про умовний термін відбування покарання колишнім виконуючим обов'язки міністра оборони Валерієм Іващенком. Про це заявив сам Іващенко в інтерв'ю 5 каналу в Копенгагені (Данія), де він отримав політичний притулок.

За його словами, судовий розгляд цієї скарги призначено на 25 квітня. У документах, які отримав адвокат Іващенка, йдеться про те, що, оскільки екс-міністр виїхав за кордон, він порушив правила відбування умовного терміну.

"Якщо таке рішення буде прийнято, вони повинні посадити мене за ґрати. Яким чином вони можуть це зробити? Оголосити мене у міжнародний розшук і через міжнародні структури вимагати мого повернення в Україну", - сказав колишній чиновник.

Нагадаємо, Іващенко в листопаді 2009 року, обіймаючи посаду тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України, підписав складений керуючим санацією Феодосійського судномеханічного заводу план санації. Цим документом передбачено реалізацію державного майна, в тому числі трьох причалів, бомбосховища і будівлі, яке забезпечувало розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Пізніше суд засудив Іващенка до п'яти років позбавлення волі. Майже два з них він уже відсидів.

14 серпня 2012 року колегія суддів Апеляційного суду Києва звільнила колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони України Валерія Іващенка від відбування основного покарання. !zn

Читайте також:

Іващенко готує ще два позови до Європейського суду

Суд відмовив у скасуванні умовного терміну для Іващенка

Колишній міністр Тимошенко Іващенко отримав політичний притулок у Данії