Іванішвілі повернув собі 50 мільйонів доларів штрафу, який він сплатив при Саакашвілі

05 листопада 16:00

Після перемоги на виборах очолюваної Іванішвілі коаліції "Грузинська мрія", рішення про стягнення з мільярдера штрафу за підкуп виборців було визнано незаконним.

 

Новий прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі повернув собі мільйони з бюджету: при Михайлові Саакашвілі мільярдера оштрафували на 80 мільйонів ларі (50 мільйонів доларів). Цю суму держава не стала витрачати так, як цього хотів Іванішвілі, і тепер вся сума виплачена назад оштрафованому як незаконна санкція.

Багатомільйонну суму Бідзіна Іванішвілі довелося виплатити за порушення під час передвиборчої компанії. За даними видання, оштрафований, перераховуючи гроші, поставив умову, що ці кошти мають піти на відновлення постраждалого від урагану регіону Кахетія. Чому Іванішвілі мав право ставити умову, виплачуючи штраф, і коли покарання було визнано незаконним, не уточнюється.
«Наскільки я знаю, перерахований Бідзіна Іванішвілі штраф не був використаний на допомогу постраждалому регіону Кахетія. Ця сума лежала на рахунку Національного бюро виконання і була повернена Бідзіна Іванішвілі, як незаконно виплачений штраф», - повідомив журналістам міністр регіонального розвитку та інфраструктури Грузії Давид Нарманія.
На 80 мільйонів ларі нинішнього грузинського лідера оштрафували за підкуп виборців: Іванішвілі викрили в безоплатній роздачі населенню супутникових антен, за допомогою яких громадяни змогли дивитися опозиційні грузинські телеканали. Крім того, лідер «Грузинської мрії» протизаконно передавав опозиційним партіям автотранспорт за пільговим тарифом. !zn
Читайте також: