Італійський суд залишив Авакова під вартою на 40 днів

29 березня 13:53

Італійський суд обрав Авакову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 40 днів. Генпрокуратура України тим часом продовжує готувати документи на екстрадицію.

 

Суд Італійської Республіки 29 березня прийняв рішення залишити екс-губернатора Харківської області Арсена Авакова під арештом ще на 40 днів.

За інформацією Генеральної прокуратури України, процес екстрадиції Авакова триватиме кілька місяців. У даний момент готується пакет документів на екстрадицію Авакова, які будуть протягом тижня передані італійській стороні.

Нагадаємо, колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації працівники італійського Інтерполу затримали в провінції Фрозіноне.

Прокуратура Харківської області 26 січня порушила проти Авакова кримінальну справу за звинуваченням у незаконному відчуженні більше 50 га землі.

Керівництво партії «Батьківщина» вже звернулося з офіційним листом до Інтерполу з проханням врахувати очевидну політичну вмотивованість кримінального переслідування члена своєї партії і звільнити його. А заступник голови парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв не виключив, що Аваков може отримати політичний притулок в Італії. !zn

Читайте також:

Влада Італії може надати Авакову політичний притулок

У БЮТ будуть «категорично вимагати» від Авакова просити політичного притулку

«Батьківщина» закликала уряд Італії та Інтерпол звільнити Авакова

Томенко заявив, що Авакову покинути Україну порадила «Батьківщина»