Ісламіст і соратник Мубарака пробилися в другий тур президентських виборів в Єгипті

28 травня 15:50

За президентське крісло в Єгипті будуть боротися кандидат від «Братів-мусульман» Мухаммед Мурсі і колишній міністр Ахмед Шафік. У першому турі виборів вони набрали майже рівну кількість голосів.

 

За підсумками першого туру президентських виборів в Єгипті найбільшою підтримкою виборців заручився кандидат від «Братів-мусульман» Мухаммед Мурсі. За претендента від ісламістів проголосувало майже 5 млн 765 тис. єгиптян.

Слідом з мінімальним відставанням від нього йде останній прем'єр епохи Хосні Мубарака, колишній міністр цивільної авіації Ахмед Шафік. Його підтримали понад 5,5 млн виборців.

Замикає трійку лідерів соціаліст Хамдін Саббаха. Помірний ісламіст Абдель Монейм Абу аль-Футух зайняв четверте місце, ліберал Амр Муса - п'яте.

Явка склала 46,42% - майже 23,7 млн людей з 51 млн єгиптян, наділених виборчим правом. Недійсними визнані трохи більше 400 тис. бюлетенів. Оскільки жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів, у другому турі виборів 16-17 червня за президентське крісло боротимуться Мурсі і Шафік, що зайняли перше і друге місця, відповідно. !zn

Читайте також:

На президентських виборах в Єгипті лідирує представник «Братів мусульман»

В Єгипті поборотися за пост президента виявили бажання 564 людини

Екс-главу канцелярії президента Єгипту засуджено до 7 років