Ірану достатньо "приводу і 24 годин" для знищення Ізраїлю

03 жовтня 07:19

Іранські військові впевнені, що Ізраїль "не такий сильний як раніше, в той час як Ісламська Республіка знаходить все більше сил", і тому ізраїльське керівництво поспішає з ударом по Ірану. В Ісламській Республіці готові "обернути збройний конфлікт у війну на виснаження, яка призведе до знищення" єврейської держави.

 

Ірану потрібні "привід і 24 години" для знищення Ізраїлю. З такою заявою виступив представник духовного лідера Ісламської Республіки аятоли Алі Хаменеї в елітному Корпусі вартових ісламської революції ходжатольеслам Алі Ширазі.

Ширазі вказав, що у разі ізраїльської атаки Іран буде в змозі "обернути збройний конфлікт у війну на виснаження, яка призведе до знищення" єврейської держави. "Якщо така війна почнеться, то вона не буде довгою і піде на користь всім мусульманам. У нас є досвід війни на виснаження (восьмирічна ірано-іракська війна), Ізраїль же не в змозі її вести", - підкреслив іранський політик-священнослужитель.

Ширазі був призначений Хаменеї на свій пост в секретному підрозділі Корпусу вартових ісламської революції, відомому як "Сили Кудс (Єрусалиму)", в минулому році. "Сили Кудс", згідно з даними західних ЗМІ, відповідають за операції КВІР за кордоном, включаючи Сирію. Командир цього підрозділу генерал Касем Сулеймані, як повідомлялося раніше, загинув на сирійській території. Ця інформація не отримала підтвердження з іранського боку.

- Іранська влада звинуватила Ізраїль у розпалюванні військового конфлікту

Ширазі зазначив, що Ізраїль "не такий сильний як раніше, в той час як Ісламська Республіка знаходить все більше сил", і тому ізраїльське керівництво поспішає з ударом по Ірану. "Саме слабкість Ізраїлю, те, що він відчуває себе на грані припинення існування, і змушує його лідерів прагнути розпочати війну, яка буде означати не більше, ніж укол для ІРІ", - сказав представник іранського лідера.

Країни Заходу звинувачують Ісламську республіку в спробах розробити ядерну зброю. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що дослідження в області атомної енергії носять виключно мирний характер.

У кінці липня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що міжнародні санкції і переговори «ні на йоту» не загальмували ядерну програму Ірану і, щоб мати ефект, мають бути доповнені загрозою застосування військової сили.

Нетаньяху і міністр оборони Ехуд Барак хотіли б атакувати ядерні об'єкти Ірану восени, але поки не знаходять підтримки в командування армії і спецслужб.

Міністр цивільної оборони Ізраїлю Матан Вільнаї заявив, що в разі початку військових дій з Іраном конфлікт продовжиться близько місяця, при цьому можуть загинути до 500 жителів країни.

ЗМІ опублікували частину секретного плану Тель-Авіва щодо завдання удару проти Тегерана. Згідно з документом, це буде скоординована агресія одночасно з «безпрецедентною» кібернетичною атакою, яка за кілька хвилин виведе з ладу «інтернет, телефони, радіо, ТБ, супутниковий зв'язок, лінії оптико-волоконного зв'язку між стратегічними об'єктами країни». !zn

Читайте також:

Удар Ізраїлю по Ірану може призвести до Третьої світової війни

Іран визнав, що не раз обманював британську розвідку, щоб захистити свої ядерні об'єкти

США підтримають Ізраїль в разі атаки на Іран

Ізраїль створить танк з лазерною гарматою