Іран оголосив про перехоплення ще двох безпілотників США

17 грудня 12:47

Іранська влада стверджує, що їм вдалося захопити три американських БПЛА і завдяки зразкам запустити власне виробництво їхніх копій.

 

У понеділок, 17 грудня, влада Ірану заявила, що їм вдалося перехопити ще два американських безпілотних літальних апарата.

Як повідомив командувач ВМС Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) контр-адмірал Алі Фадаві, безпілотники були перехоплені ще до того, як 4 грудня Іран заявив про захоплення
ScanEagle.

Фадаві зазначив, що завдяки перехопленим зразкам копії цього апарата вже використовуються іранськими військовими. Інших подробиць він не повідомив.

Офіційного коментаря з боку США ще не надходило. Однак нагадаємо, що інформацію про перехоплення БПЛА 4 грудня військові категорично спростували. За їхніми твердженнями, вони не втратили за останні місяці жодного апарату. Втім, раніше, за їхніми словами, деякі безпілотники могли впасти в море.

Нагадаємо, рік тому іранські військові змогли перехопити один із найсучасніших і секретних американських БПЛА - RQ-170 Sentinel.

У квітні 2012 року було оголошено, що принципи роботи RQ-170 успішно розкриті і Іран готовий запустити виробництво аналогічних безпілотників. !zn

Читайте також:

Американці випробували бойового літаючого робота-невидимку (ВІДЕО)

Американська супербомба для Ірану готова, ВПС здатні застосувати її в будь-який момент

У США розбився найдорожчий винищувач в світі