Інформатори в ГПУ та АП заздалегідь попередили Тимошенко про арешт

25 травня 05:42

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що про можливий арешт її попередили джерела у Генпрокуратурі та адміністрації.

 

Про це вона заявила в ефірі «5 каналу».

«У понеділок ввечері мені передзвонили люди, що працюють у Генеральній прокуратурі, в Адміністрації президента і попередили мене по-людськи, що завтра мене буде заарештовано. Тобто я знала, що в прокуратурі готується арешт, я навіть записала звернення до народу України», - сказала вона.

Ю.Тимошенко переконана, рішення про її арешт приймав особисто президент Ю.Янукович, але під тиском громадськості, журналістів і дипломатів його довелося змінити.

Як повідомлялося, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що необхідності в арешті Ю.Тимошенко немає, а розслідування кримінальної справи щодо неї фактично завершено.

24 травня Ю.Тимошенко була затримана і провела практично весь день у будівлі Генпрокуратури. Численні прихильники екс-прем'єра, у тому числі народні депутати, чергували під будівлею ГПУ, чекаючи її арешту. Про майбутній арешт заявляв і адвокат Ю.Тимошенко Сергій Власенко.