І влада, й опозиція запевнили Брюссель у своїй перемозі на виборах і пообіцяли співробітництво

25 вересня 13:26

Українська влада і опозиція, не сумніваючись кожен у своїй перемозі, попросили Брюссель визнати майбутні вибори легітимними. Мірошниченко запевнив, що курс на європейську інтеграцію після парламентських виборів залишиться незмінним. Бютівець Шевченко назвав майбутні вибори «мирною зміною влади» і закликав ЄС продовжувати співпрацю, «ким би не були президент і прем'єр-міністр».

 

Представники партії влади і української опозиції висловилися у Брюсселі про необхідність визнання майбутніх парламентських виборів легітимними і запевнили, що курс Києва на європейську інтеграцію після формування нового парламенту залишиться незмінним.

Такі посили прозвучали у вівторок у Брюсселі в ході конференції, присвяченій парламентським виборам в Україні, організованій Європейським політичним центром.

«Важлива не кількість депутатів, а легітимність, довіра і розуміння», - заявив представник президента України в парламенті Юрій Мірошниченко. Він упевнений, що без визнання результатів цих виборів легітимними, як з боку громадян України, так і з боку "європейських друзів", провести реформи в країні буде неможливо.

Мірошниченко також заявив, що курс на європейську інтеграцію після парламентських виборів залишиться незмінним. «Ми зробили свій вибір, історія нашої демократії досить короткострокова, і всі хвороби формування демократії присутні. Але в нас є бажання і воля рухатися в Європу. Ми очікуємо активної ролі Європи щодо України. Вона повинна показати альтернативу всьому, що є в Україні, роз'яснити та просвітити і політиків, і суспільство в цілому, що є справжня демократія, що є справжній політик і що є пріоритет», - підкреслив він.

У свою чергу представник фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Шевченко назвав майбутні вибори «мирною зміною влади» і закликав ЄС продовжувати співпрацю з Україною, «ким би не були президент і прем'єр-міністр».

Голова комітету виборців України Олександр Черненко описав хід поточної виборчої кампанії, особливо відзначивши, що головною проблемою є підкуп виборців. Разом з тим, він також вважає, що «всі заклики визнати вибори недійсними є деструктивними». !zn

Читайте також:

У Євросоюзі заявили про початок персональної ізоляції Януковича

Президент Польщі заявив, що Україну «складно утримати від спокуси» Східним світом

Україна не збирається звільняти Тимошенко заради угоди про асоціацію з ЄС

Президент Польщі попросив Україну обрати між Європою і Митним союзом